30 / 04 / 2024

AKHAN Hidroelektrik Santrali 'nin inşaatına yeni yılda başlanacak!

AKHAN Hidroelektrik Santrali 'nin inşaatına yeni yılda başlanacak!

Mersin"in çamlıyayla ilçesinde   kurulacak ve yılda 130 milyon kilovatsaat elektrik üretimi yapması hedeflenen   AKHAN Hidroelektrik Santrali"nin inşaatına yeni yılda başlanacağı bildirildi  



 Enerji sektöründe   yaptığı yatırımlarla dikkati çeken Karadeniz Teknik Mühendislik (KTM) şžirketler   Grubu tarafından 100 milyon dolarlık yatırımla Mersin"in çamlıyayla ilçesinde   kurulacak ve yılda 130 milyon kilovatsaat elektrik üretimi yapması hedeflenen   AKHAN Hidroelektrik Santrali"nin inşaatına yeni yılda başlanacağı bildirildi.

KTM şžirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Halil Gök, AA muhabirine   yaptığı açıklamada, enerji sektöründe her yıl yeni hedefler belirlediklerini ve   sektörde iddialı bir konuma yükseldiklerini söyledi.
               
Geçtiğimiz Temmuz ayında Tarsus ilçesine bağlı Boğazpınar köyü Karageçit mevkisinde üretime başladıkları Gök Hidroelektrik Santrali"nde işlerin yolunda gittiğini ifade eden Gök, 'Burada ulusal ağa yılda 44 milyon kilovatsaat elektrik sağlıyoruz. Ama bu bizim için yeterli değil. O nedenle yeni yatırım arayışlarımızı da sürdürüyoruz' dedi.
               
Bu kapsamda 2011 yılında AKHAN Hidroelektrik Santrali"nin inşaatına başlayacaklarını bildiren Gök, şöyle devam etti:
               
'Kısa bir süre sonra inşaatına başlayacağımız 44 megavatlık AKHAN Hidroelektrik Santrali"nde yılda 130 milyon kilovatsaat elektrik üretmeyi hedefliyoruz. Yüzde 75"ini kredi desteğiyle hayata geçireceğimiz 100 milyon dolarlık yatırımla yaklaşık 500 kişiye de istihdam sağlanacak.'
               
Projede 8 kilometre uzunluğunda tünel, 3 bin 500 metre uzunluğunda kanalın olacağını vurgulayan Gök, 'Santral 560 metre cebri boru ile 3 adet Francis türbinden oluşacak. Proje 3 yılda tamamlanarak üretime başlayacak. Akhan Hidroelektrik Santrali ulusal ekonomimize yılda 15 milyon dolarlık katkı sağlayacak' diye konuştu.
               
Gök, KTM şžirketler Gurubu olarak 2011 yılında enerjiye 100 milyon dolar, inşaat sektörüne 10 milyon dolar ve organik tarım ve hayvancılığa da 5 milyon dolar olmak üzere toplam 115 milyon dolarlık yatırım yapacaklarını sözlerine ekledi.
               
-JEOTERMAL ELEKTRİK SANTRALİ-
               
Halil Gök, ayrıca Denizli"nin Sarayköy"deki Jeotermal Elektrik Santrali kurma çalışmalarının da sürdüğüne işaret ederek, şunları kaydetti:
               
'Jeotermal elektrik santral kurma projesinde elektrik üretimin yanı sıra   organik tarım ve kaplıca turizm tesisi de yer almakta. Yeni yatırımlarla birlikte   KTM Enerji Grubu Türkiye"nin önemli enerji grupları içinde yer alacak.'
A.A


Geri Dön