03 / 05 / 2024

Akhisar Eski Kasap Hali'nin restorasyonu ödül aldı!

Akhisar Eski Kasap Hali'nin restorasyonu ödül aldı!

Salih Hızlı Eski Kasap Hali'nin restorasyonu nedeniyle ödüle layık görüldü. Özel Kalem Dergisi'nce düzenlenen 6. Özel Kalem Dergisi Yerel Yönetimler Ödül Yarışması'nda Akhisar Belediyesi "Yaşayan müze" ödülü kazandı.




Akhisar Belediye Başkanı Salih Hızlı, Akhisar'ın önemli tarihi değerlerinden biri olan Eski Kasap Hali'nin restorasyonu nedeniyle ödüle layık görüldü. Özel Kalem Dergisi'nce düzenlenen 6. Özel Kalem Dergisi Yerel Yönetimler Ödül Yarışması'nda Akhisar Belediyesi "Yaşayan müze" ödülü kazandı.


Esnafın desteği

İstanbul Kadir Has Üniversitesi'nde yapılan törende ödülü alan Akhisar Belediye Başkanı Salih Hızlı, Kültür ve Tabiat Varlıkları'nın Korunması kategorisinde ilçe belediye başkanları nezdinde Eski Kasap Hali'nin restorasyonu nedeniyle ödüle layık görüldü. 9 kategoride vali, büyükşehir belediye başkanı, il belediye başkanı, büyükşehir ilçe belediye başkanı ve ilçe belediye başkanlarına toplam 45 ödül verildi. Akhisar Belediye Başkanı Salih Hızlı, yarışmayla ilgili, "Tarihi Kasap Hali'ni yaşayan bir müze haline getirdik. Yaptığımız yenileme çalışmasıyla bir eserimizi gün yüzüne çıkardık. Buradaki işletmeyle de onu yaşayan bir mekan haline getirerek vatandaşların hizmetine sunduk. Burasını çevre esnafının da desteğiyle yaptığımızı belirtmek isterim. Bu eser benim değil Akhisarlılarındır. Bu ödülü onların adına aldım" dedi.



Yeni Asır


Geri Dön