28 / 04 / 2024

Akhisar Stadı ne zaman tamamlanacak?

Akhisar Stadı ne zaman tamamlanacak?

Manisa Milletvekili Mazlum Nurlu, Akhisar Stadı'na ilişkin soru önergesi hazırladı. Nurlu, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç'a stadın ne zaman tamamlanacağını sordu..



Akhisar Stadı ne zaman tamamlanacak?


Manisa Milletvekili Mazlum Nurlu, Akhisar Stadı'nın tamamlanamamış olmasına ilişkin soru önergesi hazırladı. Nurlu, hazırladığı sorularının Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç tarafından yazılı olarak cevaplandırılmasını istedi.


Dört sezondur Spor Toto Süper Lig’de mücadele eden Akhisar Belediyespor için yapılan stat tamamlanmadığı için maçlarını Manisa’da oynamak zorunda kaldığını belirten Nurlu, stadın ne zaman tamamlanacağını sordu.


Nurlu, "Süper lige çıkan Akhisar Sporun maçlarını oynaması için yapılacak stadın temeli 6 Mart 2014 tarihinde atılmış ve bitiş tarihi Ocak 2016 olarak duyurulmuştur. İhale bedeli 29.980.000 TL olarak açıklanmıştır.


Ancak Akhisar Belediyesi stat inşaatı ihalesini verdiği şirketin sözleşmesini feshederek inşaatı durdurmuş, stat inşaatı yarım kalmıştır. Bugüne kadar inşaatının ancak yüzde 55’i tamamlanmıştır.


Birbirini suçlayan Belediye ile yüklenici firma arasındaki anlaşmazlık mahkemeye taşınmış, fakat olan, Akhisarspor’a ve her koşulda takımını destekleyen taraftarımıza olmuştur." dedi.


Akhisar Sporumuzun maçlarını oynayacağı bir stada kavuşamamış olması büyük bir eksiklik olduğunu ifade eden Nurlu böyle gittiği takdirde Akhisarspor'un önümüzdeki sezonda maçlarını başka yerlerde oynamak zorunda kalacağını söyledi.


Nurlu'nun soruları

1- Bakanlık olarak Akhisar stadının en kısa zamanda tamamlanması için girişimde bulunacak mısınız?


2- Stat inşaatı için bu güne kadar harcanan toplam para miktarı nedir? Firmaya ne kadar ödeme yapılmıştır?


3- Firmanın alacağı var mıdır?


4-  Yarım kalan stadın tamamlanması için daha ne kadar para harcanacaktır?


5- Stadın zamanında bitirilmemesinin sorumlusu olan kamu görevlileri ve firma hakkında soruşturma açacak mısınız?


6-  Akhisarspor taraftarının büyük heyecanla beklediği stat, ne zaman tamamlanacaktır?





Geri Dön