Akıllı evler ihtiyaç olmaya başladı!
Markalı konut projelerinin ayrıcalıklarından olan akıllı ev sistemleri, teknolojideki gelişmelere paralel her geçen gün kendini yenilerken, sağladığı konfor ve güvenlikle lüksten çok ihtiyaç olmaya başladı.
Azel Kule Proje koordinatörü Hüseyin Toğay, yeni nesil akıllı ev sistemlerinin sağladığı konfor ve güvenlikle, lüksten çok ihtiyaç olmaya başladığını söyledi. ARAS İNŞAAT sektöründeki rekabet, rakiplerinden bir adım öne çıkmak isteyen projeleri, teknolojinin tüm imkanlarını kullanmaya zorluyor.
İleri teknolojinin sınırları zorlamaya başladığı akıllı ev sistemleri de yeni konut projelerinin en önemli kozlarından biri haline geldi. Artık, lokasyon. metrekare büyüklüğü, kullanılan malzeme ve işçilik kalitesi kadar, akıllı ev sistemlerinin neler yapabildiği de konut satın alanların öncelik verdiği kriterler arasına girdi. Başkent in gelişim aksı olan batı girişinde, modern mimarisiyle dikkatleri çeken Azel Kule de akıllı ev sistemlerinin tüm kolaylıklannı müşterilerine sunan projeler arasında yer alıyor. Proje koordinatörü Hüseyin Toğay. yeni nesil akıllı ev sistemlerinin sağladığı konfor ve güvenlikle, lüksten çok ihtiyaç olmaya başladığını belirtti. Teknolojiyi, yaşam biçimi haline getirmeyi amaçJadıklan Azel Kule'de yen; nesil akıllı ev sisteminin öncü kuruluşlarından Aypro'nun ürünlerini kullandıklarını vurgulayan Toğay. "Azel Kule'de kullanılan akıllı ev sistemi, gündelik hayat tek bir konsol ile yönetmek üzerine kurulu. Altyapısı hazır halde müşterilerimize sunduğumuz. opsiyonel olarak istediklen gibi geliştirebilecekleri akıllı ev sistemi, bir evde bulunabilecek tüm elektronik cihazlarla uyum içinde çalışıyor. Görüntülü diyafon. kameralı güvenlik, alarm, enerji tasarrufu gibi bina kontrol sistemlerinin yanı sıra aydınlatmalar, perde ve panjurlar, iklimlendırme sistemi. TV. DVD. uydu alıcısı, müzik sistemi ve diğer tüm ev aletlerini tek dokunuşla kontrol etmek mümkün. Hem ekonomiyle hem de doğayla barışık bir sistem. Hareket sensörü sayesinde gereksiz ışıklar sönüyor. Mevsimsel olarak kendini ayarlayabilen sistem, perde ve panjurları açıp kapatarak gereksiz ısı kaybını önlüyor. Böylelikle ısıdan ve elektrikten tasarruf edilmiş oluyor" dedi.
Dünyanın her yerinden erişim Sistemin uzaktan kumandanın yanı sıra cep telefonları ve tabletlerle uyumlu çalıştığını, bu sayede dünyanın her yerinden insanların evlerine ulaşmalannın sağlandığını anlatan Toğay. şunları söyledi: "Sistemin, gündelik hayatın koşuşturmacası içinde sıkça karşılaşılan sorunlara getirdiği çözümler sayesinde de ev sahiplerinin gözü arkada kalmıyor. Örneğin evden çıktınız, ocağı, elektriği suyu açık mı bıraktım endisesi yasıyorsanız.
anında cep telefonuyla elektrik, suyu ya da gazı kesmek mümkün. Anahtarı evde unuttunuz, ya da çocuğunuz, anne babanız, misafiriniz eve geldi yoksunuz, bulunduğunuz yerden cep telefonundan bir tuşla kapınızı açma rahatlığını yaşayabiliyorsunuz.
Akıllı ev sistemi, kadınların en çok şikayetçi olduğu gereksiz kablo sorunu da ortadan kaldırıyor. Evin her yerinden fışkıran kabloların oluşturduğu görüntü kirliliği, kablosuz haberleşen cihazlar sayesinde tarih oluyor. Sesle kontrol, onfine sipariş, konsiyerj hizmetleri, alarm kontrol, alarm sırasında elektrik, su. gazı kesme, sesli not bırakma, kata asansör çağırma, sesli ve görüntülü not alma. güvenlik kamerası kayıtlarını izJeyebilme. misafire sesli mesaj bırakabilme, daireler arası kısa mesaj ve tek merkezden tüm binaya duyuru gönderebilme özelliklen de akıllı ev sistemimizle alınabilecek hizmetler arasında bulunuyor.
Ticari Hayat - Nur Banu Aras