Sektörel

Akıllı şehir uygulamaları hayata geçirilecek!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından belirlenen hedefler kapsamında, akıllı şehir uygulamaları hayata geçirilecek. Bakanlık bu kapsamda 2020-2023 Ulusal Akıllı Şehirler Strateji ve Eylem Planı hazırladı...

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda 2020 bütçesi üzerindeki görüşmeler tamamlandı. Komisyonda yapılan sunumlarla Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın 2019'daki çalışmaları ve yeni dönem hedefleri aktarıldı.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Belirlenen hedefler kapsamında, akıllı şehir uygulamaları hayata geçirilecek. Bakanlık bu kapsamda 2020-2023 Ulusal Akıllı Şehirler Strateji ve Eylem Planı hazırladı.

Kırsal yerleşmelerde örnek mimari projeler uygulanacak.

Türkiye'yi 2023'te coğrafi bilgi endüstrisini kurmuş, yerli ve milli teknolojisini ihraç eden, küresel rekabette öncü konuma getirmek için çalışmalar yapılacak.

Tarım, hayvancılık ve teşvik kapsamındaki yatırımlar hazine arazileriyle desteklenecek.

2023 yılında katı atık hizmeti almayan şehir ve belediye kalmayacak, atık suların tamamı arıtılacak.

Bisiklet ve yürüyüş yolu ağı oluşturulacak. Çevre etiketi sistemiyle ihracatta avantajlı duruma geçilecek.

TOKİ ile 5 yılda 250 bin sosyal konut üretimi sağlanacak. 5 yılda 150 bin vatandaşın hazineyle olan mülkiyet sorunu çözülecek.

Belirlenen hedefler çerçevesinde, şehirlerin altyapı yatırımlarına 5 yılda 30 milyar lira kaynak sağlanacak, kirlilikle mücadelede tüm deniz ve havzalardaki kritik alanlar online izlenecek, mavi bayraklı plaj sayısında dünya birincisi olma yolunda ilerlenecek ve korunan doğal alanların yüzölçümü 133 bin kilometrekareye çıkarılacak.