Ekonomi

Akın akın oraya koştular! Fiyatları duyan o markete saldırdı! Sebze ve meyvede şok eden indirim...

Yükselen fiyatlardan dolayı marketler fiyat sabitleme ve indirime gidiyorlar. Bunlar arasına Tarım Kredi Marketi'de katıldı. 2023 senesine büyük indirimle giren Tarım Kredi Marketi halkın teveccühüne maruz kaldı. Peki hangi ürün ne kadar? İşte detaylar...  Sundukları hizmetlerden biri, kooperatif üyelerinin indirimli fiyatlarla tarımsal malzeme ve ekipman satın alabilecekleri bir pazardır

Tarım Kredi, Türkiye'de çiftçilere, besi hayvanı yetiştiricilerine ve diğer kırsal üreticilere finansal hizmetler sağlayan kooperatif bir finans kurumudur.  Sundukları hizmetlerden biri, kooperatif üyelerinin indirimli fiyatlarla tarımsal malzeme ve ekipman satın alabilecekleri bir pazardır. Muhtemelen  "Tarım Kredi Marketi" olarak anılan şey budur.

Geçen sene imalat sürecinde yaşanan yükseliş, rekolte oranının düşmesine neden olurken, tarladan çıkan ürünler sofralara çok daha yüksek ücetlerden geldi.

Market değil de semt pazarlarını daha çok kullanan etmeye başlayan vatandaşlar poşeti doldurmakta zorlanırken, çoğu pazarcı da elindeki ürünü satamamaktan dert yandı.

TARIM KREDİ MARKETİ'NDE SEBZE-MEYVE İNDİRİMİ

Sebze ve meyve fiyatlarına yapılan zamlardan sonra Tarım Kredi Kooperatif Marketleri 2023'te büyük bir indirim yapıldı.

Tarım Kredi Marketleri'ndeki sebze ve meyve fiyatlarındaki son durum şöyle:

* Yerli muz: 15.95 TL

* Ayva: 9.90 TL

* Elma golden: 11.90 TL

* Portakal: 11.90 TL

* Elma starking: 11.90 TL

* Kırmızı lahana: 6.95 TL

* Salatalık: 13.90 TL

* Havuç: 7.90 TL

SEBZE VE MEYVE FİYATLARI NEDEN YÜKSELİR?

Sebze ve meyve fiyatlarının artmasının birkaç nedeni var. Ana faktörlerden bazıları şunlardır:

Hava koşulları: Kuraklık, sel, don veya sıcak hava dalgaları gibi aşırı hava koşulları mahsul verimini olumsuz etkileyebilir ve arz kıtlığına neden olarak daha yüksek  fiyatlara yol açabilir.

Nakliye maliyetleri: Nakliye maliyeti artarsa, bu, uzun mesafelerde taşınan ürünler için daha yüksek fiyatlara yol açabilir.

Piyasa spekülasyonu: Emtia piyasalarındaki spekülasyon, yatırımcıların gelecekte daha yüksek fiyatlar beklentisiyle belirli bir emtianın fiyatını yükseltmesi  nedeniyle fiyatların artmasına neden olabilir.

İşçilik maliyetleri: İşgücü kıtlığı veya asgari ücretteki artışlar, işçilik maliyetlerinin artmasına ve bunun sonucunda fiyatların yükselmesine neden olabilir.

Uluslararası ticaret: Küresel ticaret politikası veya tarifelerindeki değişiklikler, ithalat ve ihracat pazarlarını bozabilir ve meyve ve sebzelerin fiyatlarını etkileyebilir.

Zararlı veya Hastalık Salgını: Zararlı veya Hastalık salgını, ekinlerde ciddi hasara yol açarak arzın azalmasına ve fiyatların yükselmesine neden olabilir.

 

Farklı sebze ve meyvelerin bu faktörlerden farklı şekilde etkilenebileceğini, bu nedenle fiyatların bağımsız olarak dalgalanabileceğini not etmek önemlidir.

Duyanlar duymayanlara söylesin! Mopaş'ta Siyah çaya dev indirim! Elinizi çabuk tutun kapış kapış gidiyor

Bankanın önünde kuyruğa girdiler! Promosyon yarışına Akbank'ta katıldı! Oran oran açıklandı

Ey ahali bu devirde bunu kimse yapmaz! Ziraat Bankası masraflarınıza ortak oluyor! Bu tarihi kaçırmayın