Yeni Şirketler

Akın Tekstil Bakırköy arazisini elden çıkarma kararı aldı

Akın Tekstil'in Bakırköy'deki arazisini 72 ila 200 milyon dolar arasında bir bedelle satabileceği belirtiliyor

Arazi satışının peşin bedelle yapılması durumunda hisselerin yükselebileceğine dikkat çekiliyor.

İstanbul'daki atıl arazisini elden çıkarma kararı alan Akın Tekstil, borsacıların yakın takibinde. Arsanın peşin mi satılacağı veya bir başka proje için mi değerlendirileceği henüz bilinmiyor. Ancak gelişmelerin yakından takip edildiği Akın Tekstil hisselerinde beklentiler satın alınmaya başladı.

Akın Tekstil, 25 milyon TL ödenmiş sermaye, 101.4 milyon TL özsermaye ve 168 milyon TL aktif büyüklüğe sahip. Yüzde 75 ihracata çalışan şirketin satışları yılın ilk yarısında geçen yılla aşağı yukarı aynı seviyelerde kaldı. Ancak Akın Tekstil esas faaliyetlerinden zarar etti. Şirket diğer gelirler sayesinde yılın ilk yarısını 165 bin TL kârla kapattı. 53 yıldır faaliyet gösteren Akın Tekstil, son yıllarda İstanbul'daki tesislerini Lüleburgaz ve Kastamonu'ya taşıdı. Şirketin üretim faaliyetlerini İstanbul dışına taşımasının ardından Veliefendi Yolu Bakırköy İstanbul adresindeki arsası atıl duruma geldi. Arazinin toplamı 74 dönüm. Bunun 51 bin 383 metrekarelik kısmı Akın Tekstil'e, kalanı ise Akın ailesine ait. Akın Tekstil'in arazisi üzerinde 45 bin 169 metrekarelik bir bina yer alıyor. Söz konusu arazi, E-5 otoyolunun hemen yanında denize, hipodroma ve havalimanına çok yakın. Metrodan üç bölgede aktarma yapılabiliyor.

Arazideki binalar 1 yıllığına kiraya verilmiş durumda. Satışın gerçekleşmesi halinde kolaylıkla boşaltılabilecek durumda olduğu belirtiliyor.

Akın Tekstil'in mali tablolarında arsaların maliyeti 862 bin 527 TL olarak gözüküyor. Şirket yönetimi, arsanın geliştirilmesine yönelik satış veya olası bir proje için araştırma ve görüşme yapılmasına karar verdi. Gedik Yatırım Araştırma Sorumlusu Yunus Kaya'ya göre Akın Tekstil bu satışı peşin yaparsa emsal satışlara göre 72 milyon ile 200 milyon dolar arasında bir gelir elde edebilir. Gelişmelerin yakından takip edilmesi gerektiğini belirten Kaya, hisse için 'tut' önerisinde bulunuyor.

Para Dergisi