Kent Haberleri

Akın Üstündağ: Muğla birinci derece deprem riski altında!

CHP Muğla Milletvekili Av. Akın Üstündağ “Muğla’da son aylarda ard arda görülen ve vatandaşları tedirgin eden depremler ile ülkemizdeki deprem tehlikesi ve alınması gereken önlemler hakkında açıklamalarda bulundu.

CHP Muğla Milletvekili Av. Akın ÜSTÜNDAĞ  Muğla’da son aylarda ard arda görülen ve Muğla halkını da tedirgin eden depremler ile ülkemizdeki deprem tehlikesine dikkat çektiği basın toplantısında hükümetin ve yetkililerin dikkatini bir kez daha deprem tehlikesi ile alınması gerekli önlemlere çekti.


Üstündağ içinde bulunduğumuz haftanın “deprem haftası” olduğunu hatırlatarak; “Aşağı yukarı bir aydır bu konuda araştırma ve konunun uzmanı kişilerle görüşmeler yapmaktayım.  Bu süre zarfında Muğla ve çevresinde irili ufaklı pek çok deprem meydana geldi. Biz de bu dikkat çeken gerçekle ilgili olarak bir değerlendirme yapma gereği duyduk. AFAD Deprem Haftası ile ilgili olarak bir dizi etkinlik planlamış, bu etkinliklerde kullanılan sloganlardan biri de “HAZIRSANIZ KORKMAZSINIZ” sloganıdır. Peki arkadaşlar hazır mıyız da korkmayalım? İstanbul’da deprem toplanma merkezi olarak ilan edilen alanları AVM yaparsanız, deprem konteynerlerini içindeki kullanım tarihi geçmiş gıdaları yenilememek için toplarsanız, yapılan zemin etütlerinde yerleşime uygun olmayan alanları imara açarsanız ki hadi açtınız deprem bölgelerinde yapılacak yapılar hakkında yönetmelik hükümlerine uygun yapı yapmazsanız, hazır değilsiniz ve korkmaktan başka da çareniz yoktur.” Dedi.


Muğla’nın Tamamı Birinci Derece Deprem Tehlikesi Altındadır

Bu gün Muğla’da 14 yerleşim biriminde kış sezonunda nüfus 909.000 iken bu nüfus yazın 6-7 milyonu bulmakta, böyle bir ortamda da risk ve afet yönetimi ciddi manada önem taşımakta ve planlamasının da iyi yapılması gerekmektedir. Bu toplantıda ülke turizminin en önemli merkezlerinden biri olan Muğla’da depreme ne kadar hazırız, afet yönetimi konusunda ne kadar duyarlıyız ve Muğla’nın deprem riskinin son günlerde meydana gelen aktiviteler doğrultusunda ne olduğunu sizlerle paylaşmak ve alınabilecek önlemlere dikkat çekmek istedim.


Bodrum Ekspres Gazetesi