Sektörel

Akiş, Colorland ile üreticiye sevkiyatı artırdı!

Carboline markasının Türkiye pazarına girmesiyle petrokimyadan enerjiye, offshore platformlarından, vagon, kağıt ve endüstri sektörlerine kadar ağır sanayi içinde yer almaya başladıklarını bildirdi.

İyigüllü Şirketler Grubu İş Geliştirme Müdürü Melih İyigüllü, bu yıl Türkiye boya sektöründe hafif endüstriyel ve bakım boyaları alanında atılım yaptıklarını söyledi. 



Endüstriyel boya alanında makine ve yazılım karma sistemi Colorland'in gelişmiş versiyonunun tanıtımını yaptıklarını ileten İyigüllü, "Bu sayede boya distribütörleri ellerinde stok bulundurmadan her türlü endüstriyel boya ihtiyacını 1 kilogramdan 1 tona kadar kendileri renklendirip hızlı bir şekilde sevkıyat yapabilecekler. Yunanistan, İsrail ve Türkmenistan'a ilk makinelerimizi gönderdik. Colorland Mix sistemimize, ısıya dayanıklı ve florasan boyaları da dahil ederek ileri düzeyde renklendirme hacmine sahip olmayı planlıyoruz" dedi. 




Petrol ve doğalgaz projelerini takip ediyor 

Antikorozif ağır sanayi pazarında ise Ortadoğu ve Türk cumhuriyetlerinde petrol ve doğalgaz projelerini yakından takip ettiklerine değinen Melih İyigüllü, şöyle devam etti: "2014 yılında yüzde 8 büyüdük. Bu yıl da Colorland sistemimize olan Ar-Ge yatırımımızı sürdüreceğiz. Bununla birlikte DOS AB fabrikamıza NFPA normlarına uygun UL-FM onaylı malzemeler kullanarak, özel bir köpüklü yangın söndürme sistemi kuruyoruz. Ayrıca yeni bir boya öğütme sisteminin denemelerine başladık. Başarılı olursa buna da yatırım yapacağız." Diğer yandan boya, kaplama ve yangın geciktiricileri pazarına yeni teknolojiler sunduklarım dile getiren Melih İyigüllü, iki yılda 2 milyon dolarlık makine yatırımı planladıklarını açıkladı. Bu yıl spiral kazık borularına yönelik uygulamalara da başladıklarını belirten İyigüllü, "Liman ayaklarında kullanılan bir ürün grubu. Ayrıca, çakma borular için de farklı bir kaplama uygulamamız var. Hedefimiz, bu tür özel projelerde yer almayı sürdürmek" şeklinde konuştu. İyigüllü, bu sene ayrıca, borunun içini korumaya yönelik yenilikçi teknolojiler de geliştireceklerini ifade etti. 



Boya sektörünün yanı sıra inşaat sektörüne yönelik de faaliyet gösterdiklerini belirten İyigüllü, İnegöl, Yenişehir ve Yunuseli'de yatırımlarının bulunduğunu söyledi. İyigüllü, "Görükle'de 70 dairelik bir proje hazırlığı içindeyiz. İnegöl'de de 2 bin metrekarelik ofîs projemiz var. Bursa şehir merkezinde de iş hanı projesini hayata geçirmeyi planladığımız bir alanımız mevcut. Bu projeleri yatırıma çevirmek için bekliyoruz" dedi. Şirketler grubu bünyesinde ayrıca tarıma yönelik de çalışmaları bulunduğu bilgisini verdi.



Dünya Sektörel Ek