29 / 04 / 2024

Akiş GYO için ÇSY raporu yayımlandı!

Akiş GYO için ÇSY raporu yayımlandı!

Sustainable Fitch'in ÇSY raporunda Akiş GYO'nun; çevresel, sosyal ve yönetsel (ÇSY) uygulamaları mercek altına alındı. Ayrıca, şirketin sürdürülebilirlik ve sıfır karbon uygulamalarının en güçlü 2’nci seviyede olduğu aktarıldı.



Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings'in kardeş şirketi olan Sustainable Fitch, Türkiye’de finans sektörü dışında ilk kurumsal firma ÇYS (çevresel, sosyal, yönetişim) raporunu Akiş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı için paylaştı. Söz konusu raporda Akiş GYO, çevresel, sosyal ve yönetsel uygulamalar açısından değerlendirilirken, şirket uygulamalarının en yüksek 2’nci seviyede olduğu kaydedildi. BIST Sürdürülebilirlik Endeksi’ndeki tek gayrimenkul yatırım ortaklığı olan Akiş GYO’nun, Sermaye Piyasası Kurulu’nun (SPK) Kurumsal Yönetim İlkeleri’ne entegre biçimde faaliyet gösterdiği ifade edilen raporda, Akiş GYO’nun alanında en yüksek ‘Kurumsal Yönetim Derecelendirme Notu’na sahip olduğun altı çizildi.  

Akiş GYO için ÇSY raporu yayımlandı!

“KATMA DEĞER YARATAN PROJELERİMİZE DEVAM ETTİK” 

Akiş GYO olarak, kurum kültürünün olmazsa olmaz parçası olan sürdürülebilirliği her konuda hayata geçirmeyi sürdüreceklerini vurgulayan Akiş GYO Genel Müdürü Levent Çanakçılı, “2022’de enerji ve su verimliliği konusundaki çalışmalarımızla alışveriş ve yaşam merkezlerimizin her ikisinde birden tasarruf sağladık. Akbatı ve Akasya’da, sahip olduğumuz ISO: 14001 Çevre Yönetim Sistemi, ISO: 45001 İş Sağlığı ve Güvenliği Yönetimi Sistemi ve bunun yanı sıra, I-REC sertifikalarına ilaveten, ISO: 50001 Enerji Yönetim Sistemleri’yle ‘Green Check-Yeşil Kontrol’ belgesini almaya layık görüldük. Sürdürülebilirliğin çevresel boyutu kadar sosyal boyutuna da verdiğimiz önem kapsamında, en değerli sermayemiz olan personellerimizin kişisel ve mesleki gelişimlerini artırmaya ilişkin uygulamalarımızı ve toplum için katma değer yaratan projelerimizi sürdürdük. Her konuda olduğu gibi iş dünyasında da toplumsal fırsat eşitliği sağlayarak aranan işveren markası olmak amacıyla attığımız adımların neticesinde, sektörümüzde ‘İş’te Eşit Kadın’ sertifikası almaya layık görülen ilk şirket olduk” dedi. 

Akiş GYO için ÇSY raporu yayımlandı!

“RAPORUN SEKTÖRDE BİR ÖNCÜ OLMASINI DİLİYORUZ” 

Karbonsuzlaştırmanın bütün ülkeler, alanlar ve herkes için gündemin üst sıralarında yer alması gerektiğinin altını çizen Çanakçılı, emisyon azaltımlarının hız verilmesinde ilave bir aciliyet olduğunu da söyledi. Raporun sektörde bir öncü olmasını temenni ettiğine vurgu yapan Çanakçılı “Türkiye’de finans dışı bir alanda gerçekleştirilen bu ilk ESG değerlendirme sürecinde her daim ulaşılabilir olan ve desteklerini esirgemeyen Sustainable Fitch ekibine de ayrıca ayrıntılı çalışmaları için şükranlarımızı sunuyoruz. Süreç kendilerinin değerli yorumları ve bilgi paylaşımlarıyla beraber bizim uzun vadeli planlamamız bakımından son derece öğretici ve faydalı oldu” değerlendirmelerinde bulundu. 

Merkez Bankası’nın faiz kararı sonrası konut ve araç kredilerinde ne olacak? Ekonomistler tüm detaylarıyla açıkladı!

KKM’de bir ilk! Düşüş serisi dört haftaya çıktı!

TİM Başkanı Gültepe’den kur çıkışı! ‘İstediğimiz seviyede değil!’


Geri Dön