06 / 05 / 2024

Akkök Grubu KİS çerçevesinde 3. raporunu yayımladı!

Akkök Grubu KİS çerçevesinde 3. raporunu yayımladı!

Akkök Grubu, 2007de imzaladığı Küresel İlkeler Sözleşmesi (KİS) çerçevesinde 3. İlerleme Raporunu yayımladı.  Raporda Aksa, Ak-Kim, Akenerji, SEDAŞ, Akiş, Akmerkez, Ak-Tops, Akport ve Aktek'in bu alanlardaki örnek ve en iyi uygulamaları yer alıyor



Akkök Grubu, 2007de imzaladığı Küresel İlkeler Sözleşmesi (KİS) çerçevesinde 3. İlerleme Raporunu yayımladı. Raporda Aksa, Ak-Kim, Akenerji, SEDAŞ, Akiş, Akmerkez, Ak-Tops, Akport ve Aktek olmak üzere Grup şirketlerinin bu alandaki örnek ve en iyi uygulamaları yer alıyor.

KİS kapsamında Akkök Grubunun kat ettiği aşamaları özetleyen İlerleme Raporunda, önceki dönemlere oranla Grup şirketlerinin bu yöndeki çalışmalarını daha yüksek bir bilinçle sürdürdüğü ifade edildi.

Raporda, Akenerjinin, elektrik üretiminde 658,2 MWlık kurulu gücünün 301 MWlık kısmını yenilenebilir kaynaklardan elde ettiği, enerji verimliliği, yenilenebilir enerji ve düşük karbon salımını destekleyen projelere devam ettiği belirtilirken, Aksa Akrilikin ise Kasım 2011 tarihinde enerji verimliliği ve çevrenin korunması çalışmalarında kullanılmak üzere Avrupa İmar ve Kalkınma Bankasından 50 milyon dolar tutarında sekiz yıl vadeli kredi sağladığı bildirildi.

Raporda, Akkök Grubunun, eğitim, çevre ve kültür sanat alanlarında desteklediği sosyal sorumluluk projeleriyle de her dönem toplumun ihtiyaçlarına duyarlı bir yaklaşım sergilediği ifade edildi.

Raporda Akkök Yönetim Kurulu imzasıyla yer alan değerlendirmede; gerek dünya genelinde gerekse Türkiyede yürütülen iklim değişikliğiyle mücadele ve düşük karbon ekonomisine geçiş alanındaki çalışmaların yakından takip edildiği vurgulandı.

Bunun yanında enerji tasarrufu ve verimliliği, yenilenebilir enerji ve düşük karbon teknolojileri alanlarında gerçekleştirilecek yatırımların, başta kamu kesimi olmak üzere tüm paydaşlarla işbirliği içerisinde yapılmasına azami önem verildiği kaydedildi.

AA


Geri Dön