Genel

Akkoza Projesi, Esenyurt'u cazibe merkezi yapacak!

Garanti Koza tarafından inşaatı devam etmekte olan Akkoza Projesi, toplam 2.5 milyar dolarlık yatırım bedeli ile, Türkiyenin en büyük projesi. Şu an için proje kapsamında toplam 7,500 konut bulunuyor...

Garanti Koza tarafından inşaatı devam etmekte olan Akkoza Projesi, toplam 2.5 milyar dolarlık yatırım bedeli ile, Türkiyenin en büyük projesi. Şu an için proje kapsamında toplam 7,500 konut bulunuyor. Proje alanı o kadar büyük ki, bu toplam proje alanının sadece %45lik bölümünü kaplıyor. 
 
Akkoza Projesi 2001 yılına güzel başladı. Proje kapsamında ilk 3 ayda gerçekleştirilen satışlar geçen yıl gerçekleştirilen toplam satışı çoktan geçti. Ve bu satış patlamasında Garanti Koza- Realty World ortaklığının çok büyük payı var. 2011 yılı başından bu yana gerçekleştirilen 350 milyonluk satışın 150 milyonu 2007 yılından bu yana Garanti Koza çatısı altında faaliyet göstermekte olan Realty World Türkiye aracılığıyla gerçekleştirildi. Bu rakam da takribi olarak ilk 3 ayda gerçekleştirilen satışın %40ına denk geliyor.
 
Bildiğini üzere Garanti Koza Akkoza projesi çok kapsamlı bir yaşam projesi. Bu projeyle Garanti Koza Esenyurtta, yepyeni bir semt yaratmayı, Esenyurtu yeni Etiler yapmayı hedefliyor. Akkoza projesinde çağdaş bir yaşam için ihtiyaç duyulabilecek her türlü imknı sunuyor. Akkoza projesi genelinde 210 bin metrekarelik 4 katlı alışveriş merkezi, 102 mağazalık açık alışveriş alanı, TED Koleji, Tam teşekküllü İsviçre Hastanesi, dinlenme alanı ve parkların yanı sıra 20 bin metrekare açık, 5 bin metrekare kapalı alana sahip spor kulübü Club İstanbul, 3 bin metrekare alana sahip 5 bin kişilik Festival Park ve 7 bin metrekarelik Akkoza Park bulunuyor.
 
Ancak Garanti Kozanın Esenyurt bölgesini bir cazibe merkezi haline getirme arzusunun belki de en belirgin örneği proje kapsamında yer alan TED Koleji ve tam teşekküllü İsviçre Hastanesi.
 
TED Koleji proje içinde ayrılan 15 bin metrekarelik bir alanda hizmet verecek. TED Koleji, Akkozada oturan başarılı öğrencilere beş yıl süresince toplam 1.5 milyon dolarlık karşılıksız burs sağlayacak. TED Koleji, inşaatına başlandıktan iki yıl sonra TED İlköğretim Okulu, üç yıl sonra TED Koleji olarak eğitim vermeye başlayacak.
 
Ayrıca Akkoza projesi içinde ayrılan 10 bin m2 lik alan üzerine tam teşekküllü, uluslararası standartlarda hizmet verecek İsviçre Hastanesi de kurulacak. Bu alan üzerine yapılacak hastanenin projesini İsviçre Hastanesi hazırlayacak. İsviçre Hastanesi, burada açacağı hastanenin projesini hazırlayıp daha ileri bir tarihte kamuoyuna sunacaktır. İsviçre Hastanesi uluslararası standartlarda hizmet veren tam teşekküllü bir hastane olacak. Dahiliye, ortopedi, kadın doğum, endokrin, KBB, göz, kalp damar hastalıkları, pediatri, göğüs hastalıkları ve göğüs cerrahisi, genel cerrahi ve check-up birimleri ile hastanede hizmet verilecek.