28 / 04 / 2024

Akkuyu NGS'de 3 yeni beton tesisi kurulacak!

Akkuyu NGS'de 3 yeni beton tesisi kurulacak!

Akkuyu NGS'de mobilizasyon ve iş kalemleri için gerekli olacak beton malzemesinin karşılanması için 3 yeni beton tesisinin kurulması planlanıyor.



Akkuyu Nükleer Güç Santrali (NGS) Deniz Hidroteknik Yapılarının İnşaatı kapsamında mobilizasyon ve iş kalemleri için gerekli olacak beton malzemesinin karşılanması için 3 yeni beton tesisi kurulacak.

Mersin Haberci Gazetesi'nde yer alan habere göre, Cengiz Holding tarafından kurulması planlanan beton santrallerine birçok vatandaş tepki gösterdi. Bölgede 3 adet daha hazır beton tesisi inşa edilecek.

12 milyon metreküp beton üretimi

Akkuyu NGS Projesi kapsamında yapılan deniz dolgu alanı üzerinde, her biri 120 metreküp kapasiteli 3 adet hazır beton tesisin kurulması planlanıyor. Proje kapsamında tesislerde 7 yıl içinde yaklaşık 12 milyon metreküp beton üretim yapılması öngörülüyor.

2 milyon liralık tesis

3 adet Hazır Beton Tesisi yaklaşık 13 futbol sahası büyüklüğünde bir alan üzerinde yer alacak.  Çalışacak personelin barınma ve diğer ihtiyaçları ise Akkuyu NGS Projesi kapsamında kurulan ve Akkuyu NGS saha sınırları dışındaki kamplardan sağlanacak. Projenin tahmini bedeli ise 2 milyon lira olarak açıklandı.

Rapor var, halkın görüşü yok

Proje için hazırlanan raporda santralin hem çevreye hem de insan sağlığına etkileri anlatılmadı. Yine proje için hazırlanan tanıtım dosyasında halkın ve sivil toplum kuruluşlarının katılımı ile gerçekleştirilen toplantıda bahsedilmedi.


Geri Dön