Ekonomi

Akla hayale sığmaz! Bir banka öyle bir zarar açıkladı ki içeride parası olanlar titredi

Japonya'da faaliyet gösteren SoftBank, ülke tarihinin en büyük zararlarından birini açıkladı. Şirket, 2021 yılında 1,71 trilyon yen (13 milyar dolar) net zarar yaşadığını duyurdu. Japonya'daki bir banka da tarihinin en zor dönemlerini yaşamak zorunda kaldı

Koronavirüs salgını, dünya ekonomisinde köklü değişiklikler ve tahribatlar yarattı. Japonya'daki bir banka da tarihinin en zor dönemlerini yaşamak zorunda kaldı.

ENERJİ, FİNANS VE İLETİŞİM SEKTÖRÜNDELER

Enerji, finans ve iletişim sektörlerinde hizmet veren SoftBank'tan yapılan açıklamaya göre, 2021 mali yıl kapsamlı bilançosunda kaydedilen net zarar dikkati çekti.

13 MİLYON DOLAR ZARAR

Buna göre firma, Mart ayında sona eren mali yılda 1,71 trilyon yen (13 milyar dolar) net zarar yaşadı. Buna rağmen SoftBank önceki mali yıl 5 trilyon yene yakın net kâr açıklamıştı.

DURUMU DÜZELTMEYİ HEDEFLİYORLAR

"Burun üstü çakılma" şeklinde nitelenen durum, Kovid-19'un yol açtığı ekonomik ortamın düşük iş performansı oluşturmasına bağlandı. Firmanın Üst Yöneticisi (CEO) Masayoşi Son, basın toplantısında, "yeni yatırımların standartlarını yükseltme ve likiditeyi koruma" yoluyla bu durumu düzelteceklerini söyledi.

 

Milyonlarca emekli için harekete geçildi! Zamlara eklenecek

Yüzde 73 zam geldi maaştan daha iyi kazanç açıklandı! İşte geçerli olacağı tarih 

Elinde parası olanlar işte tavsiye! Tamam dolar iyi de bir de bunu duyun