Ulaşım

AKM-Gar-Kızılay Metro Hattı'nın yüzde 91'si tamam!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Gar İstasyonu, Adliye İstasyonu ve Kızılay İstasyonu olacak şekilde 3 istasyonun bulunduğu AKM-Gar-Kızılay Metrosu'nda yüzde 92'lik genel ilerleme kaydedildiğini dile getirdi.  Adil Karaismailoğlu, Bakanlığın şehir içi raylı sistem projelerine ilişkin açıklamalar yaptı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu,  AKM-Gar-Kızılay Metro Hattı'nın şantiyesinde incelemelerde bulundu. Adil Karaismailoğlu, Bakanlığın şehir içi raylı sistem projelerine ilişkin açıklamalar yaptı.

Adil Karaismailoğlu,  AKM-Gar-Kızılay Metro Hattı'yla ilgili de dikkat çeken açıklamalarda bulundu ve projede gelinen son durumu paylaştı. 

Peki İstanbul'un inşası devam eden metro hatlarında son durum ne? İşte Adil Karaismailoğlu'nun o açıklamaları...

Karaismailoğlu, konuyla ilgili olarak Türkiye'deki 12 kentte işletilen şehir içi raylı sistem hattının 812 kilometre olduğuna dikkat çekerek, "Bunun 312 kilometreden fazlası ne mutlu bize ki Bakanlığımızca yapıldı. Bu hatlarımızla günde 6,5 milyondan fazla, yıllık ise yaklaşık 2 milyar 393 milyon yolcu taşıdık. Bakanlığımız, yaklaşık 185 kilometre uzunluğundaki 14 raylı sistem hattının inşaatını bir an önce tamamlamak, milletimizin hizmetine sunmak için gece gündüz çalışıyor" ifadelerini kullandı. 

Karaismailoğlu, İstanbul'da Pendik-Tavşantepe-Sabiha Gökçen Havalimanı Metro Hattı, Bakırköy (IDO)-Bahçelievler-Kirazlı Metro Hattı, Halkalı-Başakşehir-lstanbul Havalimanı Metro Hattı, Kazlıçeşme-Sirkeci Raylı Sistem ve Yaya Odaklı Yeni Nesil Ulaşım Projesi, Başakşehir-Çam Sakura-Kayaşehir Metro Hattı, Gayrettepe-Kağıthane-İstanbul Havalimanı Metro Hattı projeleri olacak şekilde İstanbul'da 103,3 kilometrelik 7 farklı hatta çalışmaların sürdüğüne dikkat çekti. 

Kocaeli'de Darıca Sahil-Gebze OSB Metrosu ve Kocaeli Şehir Hastanesi Tramvay Hattı projelerini hayata geçirdiklerine de vurgu yapan Adil Karaismailoğlu, Konya'da Konya N. Erbakan Ünv. - Meram Bel. Raylı Sistem Hattı'na devam edildiğini, Kayseri'de, Anafartalar- Şehir Hastanesi -Mobilyakent Tramvay Hattı'nı yaptıklarını, Bursa'da Emek-Yht Gar-Şehir Hastanesi Metro Hattı inşa çalışmalarının başarılı şekidle devam ettiğini, Gaziantep'te Gaziray'ı tamamlayacaklarını dile getirdi. 

AKM-Gar-Kızılay Metrosu 3 istasyonlu olacak

Karaismailoğlu, AKM-Gar-Kızılay Metro Hattı'nın bitirilmesiyle Ankara metrolarının toplam hat uzunluğunun yaklaşık 3 katına çıkacağının altını çizdi ve "Gar İstasyonu, Adliye İstasyonu ve Kızılay İstasyonu olmak üzere 3 istasyondan oluşan AKM-Gar-Kızılay Metrosu, Keçiören'den Kızılay'a aktarmasız metro ulaşımı sağlaması açısından çok önemli bir projemiz" şeklinde konuştu. 

"Yüksek yolcu kapasitesiyle hattaki ilk istasyon olan Gar İstasyonu'nda vatandaşlarımız YHT Gar'a ulaşacak, buradan Başkentray ve Ankaray'a aktarma imkanına sahip olacak" açıklamasında bulunan Karaismailoğlu, konuşmasını şu ifadelerle tamamladı:

"İkinci istasyon olan Adliye İstasyonu'nda ise M1 hattına, Başkentray'a, son istasyon olan Kızılay İstasyonu'ndan ise Batıkent Metrosu'na, Çayyolu Metrosu'na ve Ankaray metrosuna aktarma yapılabilecekler. Projede, şu anda yüzde 92 genel ilerleme kaydettik."

İstanbul'un raylı sistem çalışmalarında son durum ne?

Ankara'da raylı sistem çalışmaları tam gaz! 

6 ildeki 10 metro hattı 2022 yılında açılacak!