Yazlık

Akmerkez'de kirasını zamanında ödeyene yüzde 35 indirim!

Akmerkez Yönetimi kirasını gecikmeden ödeyen kiracılarına üç ay içzin yüzde 35'e varan oranda indirim yaptı

Akmerkez Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş yaptığı mevcut kiracıları arasında kira bedelini gecikmeksizin ödeyenlere kirada indirim yaptı. Yapılacak indirim 1 Ocak 2010 ile 31 Mart 2010 tarihleri arasında geçerli olacak. Kirasını zamanında ödeyenlere dolar kuru üzerinden yüzde 35 oranında indirim yapılacak ve yapılacak indirimde bir dolar = 1,1 TL'nin altında olmayacak.

Yönetim kurulu tarafından yapılan açıklamada "Finansal piyasalarda devam etmekte olan olumsuz gelişmelerin gayrimenkul piyasasındaki etkilerinin değerlendirilmesi neticesinde; Akmerkez Ticaret Merkezi'ndeki mevcut kiracılarımızdan, münhasıran kira bedellerini kira sözleşmelerinde öngörülen süre ve esaslar dahilinde gecikmeksizin muntazam ödeyen kiracılarımız arasından şirketimiz tarafından ihtiyari olarak belirlenecek olan kiracılarımıza 01/01/2010 - 31/03/2010 tarihleri arasındaki kira dönemleri ile sınırlı olarak uygulanmak kaydı ile; kira sözleşmelerinde öngörülen ödeme tarihindeki dolar kurları üzerinden % 35 oranında (ve 1-ABD Doları = 1,1-TL altında kalmamak ve belirlenen dolar kurunun kira bedellerinin tenzili ve/veya kira sözleşmesinin uyarlanması olarak değerlendirilmemesi kaydı ile) indirim yapılmasına, kira bedellerinin bu şekilde tespit edilmek sureti ile kiracılarımızdan tahsil edilmesine, katılanların oybirliği ile karar verilmiştir" dendi.

--

Akmerkez'de kiralara yüzde 35 indirim!

Akmerkez Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş, kiracılara 1 Ocak 2010-31 Mart 2010 tarihleri arasındaki kira dönemleri ile sınırlı olarak uygulanmak kaydı ile; yüzde 35 oranında indirim yapılmasına karar verildiğini duyurdu.

Akmerkez Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş'nin Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) yayımlanan açıklamasında, yönetim kurulunun 31 Aralık 2009 tarihli kararı uyarınca, finansal piyasalarda devam etmekte olan olumsuz gelişmelerin gayrimenkul piyasasındaki etkilerinin değerlendirildiği belirtildi.

Açıklamada, şunlar kaydedildi:
"Bu değerlendirmeler neticesinde, Akmerkez Ticaret Merkezi'ndeki mevcut kiracılardan, münhasıran kira bedellerini kira sözleşmelerinde öngörülen süre ve esaslar dahilinde gecikmeksizin muntazam ödeyen kiracılar arasından şirket tarafından ihtiyari olarak belirlenecek olan kiracılara 01 Ocak 2010-31 Mart 2010 tarihleri arasındaki kira dönemleri ile sınırlı olarak uygulanmak kaydı ile; kira sözleşmelerinde öngörülen ödeme tarihindeki dolar kurları üzerinden yüzde 35 oranında (ve 1 ABD Doları = 1,1 TL altında kalmamak ve belirlenen dolar kurunun kira bedellerinin tenzili ve/veya kira sözleşmesinin uyarlanması olarak değerlendirilmemesi kaydı ile) indirim yapılmasına, kira bedellerinin bu şekilde tespit edilmek sureti ile kiracılarımızdan tahsil edilmesine, Katılanların oy birliği ile karar verilmiştir."
AA

Konuyla ilgili basında yer alan diğer haberler

Akmerkez'den kiralarda yüzde 35 indirim
İMKB'ye kote olan Akmerkez Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'ndan yapılan açıklamada finansal piyasalarda devam eden olumsuz gelişmelerin gayrimenkul piyasasındaki etkilerinin değerlendirilmesi neticesinde indirime gidildiği belirtildi.
İndirim, mevcut kiracılardan, özellikle kira bedellerini kira sözleşmelerinde öngörülen süre ve esaslar dahilinde gecikmeksizin düzenli ödeyen kiracılardan belirlenen kiracılara yapıldı. Açıklamada, bu tanıma uygun kiracılara, 1 Ocak ile 31 Mart tarihleri arasında kira sözleşmelerinde öngörülen ödeme tarihindeki dolar kurları üzerinden yüzde 35 oranında indirim yapılacağı ifade edildi.
Tebernüş Kireçci/Milliyet

Tadilat uzadı, Akmerkez kiracıya indirim jesti yaptı

Geçen yıl bazı kiracılarına yüzde 35 indirim sağlayan Akmerkez yönetimi alışveriş merkezindeki tadilat uzayınca yüzde 35'lik bir indirim daha yaptı
Kiralarını düzenli ödeyen kiracılarına 2009'un eylül ayında yıl sonuna kadar olmak kaydıyla yüzde 35'lik kira indirimi yapan Akmerkez, yüzde 35 oranında yeni bir indirim daha yaptı. İndirimin finansal piyasalarda devam eden olumsuz gelişmelerin gayrimenkul piyasasındaki etkilerinin değerlendirildiği belirtildi. Ancak mağaza sahiplerinin söylediklerine bakılacak olursa indirimin nedeni uzayan tadilat. Penti Mağazaları Perakende Direktörü Tayfun Gezmiş, yapılan tadilatın uzamasından dolayı Akmerkez yönetimine şikayetlerini ilettiklerini ve yönetimin bunun üzerine harekete geçtiğini söyledi. "Tadilatla birlikte yüzde 30 satış kaybına uğradık" diyen Gezmiş, kaybedilen müşteriyi de İstinyepark'ın kaptığını dile getirdi. T-Box Genel Müdürü Doğan Kaşıkçı ise mağaza olarak yönetime herhangi bir kira indirimi talebinde bulunmadıklarını ifade etti.
Pınar Çelik/Sabah

Akmerkez kirayı yüzde 35 indirdi 
 
İstanbul'un ilk alışveriş merkezlerinden Akmerkez, 2010 yılında uygulayacağı kira bedellerini yüzde 35 ucuzlattı. 
 
Şirket Kamuyu Aydınlatma Platformu'na, kiracılara 1 Ocak 2010 ile 31 Mart 2010 tarihleri arasında yüzde 35 oranında indirim yaptığını duyurdu. Ayrıca bu dönem için 1 ABD Doları için 1,1 liranın altında kalmamak kaydıyla işlem yapılması kararlaştırıldı. Finansal piyasalarda devam etmekte olan olumsuz gelişmelerin gayrimenkul piyasasındaki etkileri nedeniyle böyle bir karar alındığı kaydedildi. 
Zaman

Akmerkez kiraları yüzde 35 indirdi

Akmerkez Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş, kiracılara 1 Ocak 2010-31 Mart 2010 tarihleri arasındaki kira dönemleri ile sınırlı olarak uygulanmak kaydı ile; yüzde 35 oranında indirim yapılmasına karar verildiğini duyurdu. Akmerkez Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'nın Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) yayımlanan açıklamasında, yönetim kurulunun 31 Aralık 2009 tarihli kararı uyarınca, finansal piyasalarda devam etmekte olan olumsuz gelişmelerin gayrimenkul piyasasındaki etkilerinin değerlendirildiği belirtildi. Açıklamada, şunlar kaydedildi:

İndirim dolar kuru üzerinden yapılacak
"Bu değerlendirmeler neticesinde, Akmerkez Ticaret Merkezi'ndeki mevcut kiracılardan, münhasıran kira bedellerini kira sözleşmelerinde öngörülen süre ve esaslar dahilinde gecikmeksizin muntazam ödeyen kiracılar arasından şirket tarafından ihtiyari olarak belirlenecek olan kiracılara 01 Ocak 2010-31 Mart 2010 tarihleri arasındaki kira dönemleri ile sınırlı olarak uygulanmak kaydı ile; kira sözleşmelerinde öngörülen ödeme tarihindeki dolar kurları üzerinden yüzde 35 oranında (ve 1 ABD Doları = 1.1 TL altında kalmamak ve belirlenen dolar kurunun kira bedellerinin tenzili ve/veya kira sözleşmesinin uyarlanması olarak değerlendirilmemesi kaydı ile) indirim yapılmasına, kira bedellerinin bu şekilde tespit edilmek sureti ile kiracılarımızdan tahsil edilmesine, Katılanların oybirliği ile karar verilmiştir."
Radikal