Kent Haberleri

AKOM'dan flaş uyarı! İstanbul'da 2 gün boyunca çöl sıcakları etkili olacak!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM), 2 gün boyunca devam edececek çöl sıcaklarına karşı uyardı! İşte ayrıntılar... Yapılan açıklamaya göre, hava sıcaklığı mevsim normallerinin 6-8 derece üzerinde seyredecek ve yeni sıcaklık rekorları kırılması bekleniyor

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM), batı bölgelerde etkili olması beklenen yüksek sıcaklık dalgasıyla ilgili uyarıda bulundu. Yapılan açıklamaya göre, hava sıcaklığı mevsim normallerinin 6-8 derece üzerinde seyredecek ve yeni sıcaklık rekorları kırılması bekleniyor.

 

AKOM tarafından yapılan açıklamada, Orta Akdeniz üzerinden gelen Afrika kökenli sıcak hava dalgasının İstanbul ve batı bölgelerini etkisi altına alacağı belirtildi. İki ayrı sistemin etkisiyle çöl sıcaklarının batı kesimlere taşınacağı ve bu durumun 2 gün boyunca devam edeceği tahmin ediliyor. Ayrıca, artan sıcaklıkların ve düşük nem oranlarının çalı ve orman yangınları riskini artırabileceği vurgulandı.

Hürriyet'in haberine göre; yetkililer, vatandaşları olumsuz etkilerden korunmaları konusunda uyardı. Özellikle 13 Temmuz Perşembe ve 14 Temmuz Cuma günleri öğle saatlerinde güneş çarpması ve orman yangını gibi risklere karşı dikkatli olunması gerektiği belirtildi. Aşırı sıcakların etkili olduğu saatlerde yaşlılar, hamileler, çocuklar ile astım ve kalp yetmezliği gibi rahatsızlıkları bulunan vatandaşların güneş altında bulunmamalarının önem taşıdığı vurgulandı.

Vatandaşların özellikle 10.00 ile 16.00 saatleri arasında güneş altında uzun süre kalmamaları ve bol sıvı tüketmeleri gerektiği ifade edildi. Ayrıca, mümkünse hafif renkli ve pamuklu kıyafetler tercih edilmesi, güneş gözlüğü ve şapka gibi koruyucu ekipmanların kullanılması önerildi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ekipleri ise 2 gün boyunca nöbet sistemiyle teyakkuzda olacak ve olası afet durumlarına hızlı müdahale edecek. Vatandaşlar da herhangi bir acil durumda 153 İBB İtfaiye ve 110 AKOM numaralarını arayabilecekler.

İstanbul'da önümüzdeki 2 gün boyunca beklenen sıcak hava dalgasına karşı alınacak önlemlerle, vatandaşların sağlığının korunması ve olumsuz etkilerin en aza indirgenmesi hedefleniyor.

Jaguar E-Pace'e 439 bin 594 TL zam! 13 Temmuz 2023 fiyat listesi...
Bu kişiler erken emekli olabiliyor! Hemen buraya bakın!
Aile Bakanlığı bu kişilere 1.200 TL para verecek! Sadece kimlikle başvuruluyor!
Renault Express Van'a dev zam! Fiyatını gören inanamadı!