Toki

Akören 3. Etap kura sonuçları ne zaman açıklanacak? Konya Akören kura sonucu 2+1 listesi!

Akören 3. Etap kura sonuçları ne zaman açıklanacak sorusunun yanıtı ve Konya Akören kura sonucu 2+1 listesi haberimizde yer alıyor. İşte  Konya Akören detayları...Etap için başvuruları başlıyor

Dar ve orta gelirli aileleri düşük taksitler ve peşinatlarla ev sahibi yapan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığının Konya Akören 3. Etap için başvuruları başlıyor.

Toplu Konut İdaresi Başkanlığının resmi internet sitesinde yer alan detaylara göre, söz konusu proje şehit aileleri, harp ve vazife malullerine özel olarak satışa çıkarılıyor. 

Başvuru heyecanının başladığı Konya Akören 3. Etap kapsamında 3 adet konut satışa çıkarılacak. Başvuruların 25 Temmuz 2022 tarihinde başlayacağı Konya Akören 3. Etap için son başvuru tarihi 28 Temmuz şeklinde açıklandı.

Kuralı olarak satışa çıkarılan Akören TOKİ için başvurular Ziraat Bankası aracılığıyla alınıyor.  Konutların 2+1 şeklinde tasarlandığı Konya Akören 3. Etap için başvuru bedeli "0" TL olarak açıklandı.

Akören 3. Etap kura sonuçları ne zaman açıklanacak sorusunun yanıtı ve Konya Akören kura sonucu 2+1 listesi haberimizde yer alıyor. İşte  Konya Akören detayları...

Konya Akören 3. Etap TOKİ'nin sözleşme tarihleri şu şekilde: 
Asil Hak Sahipleri Sözleşme İmzalama Tarihleri: 08 Ağustos - 09 Ağustos arasında
Yedek Hak Sahipleri Sözleşme İmzalama Tarihleri: 11 Ağustos  (Asil hak sahipleri sözleşme imzalama işlemlerini tamamladıktan sonra kalan konutlar için)

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Konya Akören 3. Etap'taki brüt dairelerin alanları 75,60 metrekare, net alanları ise 60,40 metrekare olarak açıklandı.

Yüzde 10 peşinatla konut alınabilen TOKİ Konya Akören 3. Etap'ta en düşük konut bedeli 384 bin 663 lira, en yüksek konut bedeli 411 bin 482 lira şeklinde açıklandı. Yine aktarılan detaylara göre, söz konusu projede en düşük peşinat bedeli 38 bin 466 TL olurken, en yüksek peşinat bedeli ise 41 bin 148 TL olarak belirtildi.

240 ay vadeyla konut sahibi olunabilen TOKİ Konya Akören 3. Etap Konutları için ödenecek aylık taksit tutarları 1.442 TL ile 1.543 TL arasında farklılık gösteriyor. 

Konya Akören 3. Etap'ta satışa sunulan konut adedinden fazla başvuru olduğu taktirde, “ Konut Alma Hakkı ve Konut Belirleme Kurası” 02 Ağustos 2022 tarihinde saat 12:00’de çekilecek.

Konut Belirleme kuraları çekildikten sonra Gayrimenkul Satış Sözleşmesi hak sahipleri tarafından 08 – 09 Ağustos 2022 tarihleri arasında T.C. Ziraat Bankası A.Ş. Konya / Akören Şubesi’nde imzalanacak.

Akören 3. Etap kura sonuçları ne zaman açıklanacak? 
Akören 3. Etap kura sonuçları ne zaman açıklanacak sorusuna kura çekilişinden hemen sonra yanıtını verebiliriz.

Konya Akören kura sonucu 2+1 listesi için tıklayın