Kent Haberleri

Ak Parti’den asgari ücret ve memur maaş zamları için açıklama

Ak Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu, memur-emekli maaşı ve asgari ücret zammına ilişkin açıklama yaptı. Peki, temmuz ayında maaş zamları ne kadar olacak? İşte detaylar...

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin sona ermesi ve kabinenin belli olmasının ardından gözler ekonomiye ve hükümet temsilcilerinin seçim öncesi vaat ettiği maaş zamlarına döndü.

Ak Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu, katıldığı canlı yayında temmuz ayı maaşlarına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. İşte detaylar...

Sözcü'de yer alan detaylara göre, Akbaşoğlu, ilk yapacakları işlemlerden birinin asgari ücretle ve memur maaşları ile ilgili düzenlemeleri meclise getirmek olduğunu belirterek, “Çalışma Bakanlığımızın ve Maliye Bakanlığımızın, bu konuda teknik yönde yaptıkları çalışmalar söz konusu" dedi.

Akbaşoğlu, toplu sözleşmeler çerçevesinde ortaya çıkan bir oran olduğunu, enflasyon oranının dikkate alınmasının söz konusu olduğuna dikkat çekerek, "Bir de refah payını da buraya ilave ediyoruz ve o çerçevede oluşacak oran memur maaşlarına yansıtılacak." dedi.

Asgari ücretle ilgili ve en düşük memur maaşının 22 bin lira olması ile ilgili kanun teklifini hemen komisyonlar oluşur oluşmaz ortaya koyacaklarını söyleyne Akbaşoğlu, "Haziran ayının da enflasyonunun ortaya çıkması lazım. 6 aylık dönemdeki enflasyon oranını ve refah farkını beraber değerlendirmemiz gerekiyor" şeklinde konuştu.

Vatandaşların beklentisi mutlaka karşılanacaklarının altını çizen Akbaşoğlu, "Alım gücü esastır. Alım gücümüzü artıracak, çalışanlarımızı memnun edecek bir yaklaşımı hep beraber bir ay içerisinde görmüş olacağız" diye kaydetti.

ASGARİ ÜCRET NE KADAR?

Asgari ücret Ocak 2023'de brüt 10 bin 8 lira, net 8 bin 506 lira 80 kuruş olarak belirlendi. Yeni rakamın işverene aylık maliyeti 11 bin 759 lira 40 kuruş oldu. Temmuz ayında zam gelmesi bekleniyor.

EMEKLİ MAAŞI NE KADAR?

En düşük emekli aylığı 7.500 lira olarak uygulanıyor. Enflasyon farkı zammı kök aylıklara yapılacak. Bu artış sonrası 7.500 liranın altında kalan aylıklar, Hazinece 7.500 liraya tamamlanacak. Bu durumda, halen 7.500 lira aylık alanların büyük kısmı temmuz ayında maaş zammı alamayacak.

İngiltere'de konut fiyatları 11 sene sonra ilk defa geriledi!

Bursa Mudanya'da KDV'den muaf arazi fırsatı!