Genel

Aksa Jeneratör Çin ve Adana'daki fabrikalarına yatırım yaptı!

İstanbul, ABD ve Çin'deki tesislerinde üretim yapan Aksa Jeneratör, bu yıl Adana'daki fabrikasına 80 bin metrekare ve Çin'in Changzhou kentindeki fabrikasına da 40 bin metrekarelik wKm ilave yatırım yaptı.

İstanbul, ABD ve Çin'deki tesislerinde üretim yapan Aksa Jeneratör, bu yıl Adana'daki fabrikasına 80 bin metrekare ve Çin'in Changzhou kentindeki fabrikasına da 40 bin metrekarelik wKm ilave yatırım yaptı. Adana ve Çin'deki fabrikalara 50 milyon dolarlık yatırım yaptıkları bilgisini veren Aksa Jeneratör CEO'su Alper Peker, "2014 yılı itibarıyla 400 milyon dolar ciroya ulaştık. Yeni yatırımlarımızın etkisiyle 2019'da 600 milyon dolar, 2025 yılında da 1 milyar dolarlık ciroya ulaşmayı hedefliyoruz" dedi. 


Küresel ölçekte ilk beş jeneratör üreticisi arasında yer aldıkları bilgisini veren Alper Peker, "Ayrıca portatif, dizel ve doğalgazlı jeneratörlerimizle farklı alanlara ve ihtiyaçlara göre hizmet sunuyoruz" dedi. Fabrika, ev ve otellerin yanı sıra kamp karavanlarına uygun jeneratörleri de bulunduğunu belirten Peker, Türkiye'de ilk doğalgaz yakıtlı jeneratörü üreten firma unvanına sahip olduklarını öne sürdü. 2014'de gerek ciroda gerekse organizasyonda hedeflerini gerçekleştirdiklerini kaydeden Peker, 2015 yılının ilk çeyreğinde de planladıkları rakamlara ulaştıklarını söyledi. 2014 yılında bir önceki yıla göre yaklaşık yüzde 25 büyüdüklerinin altını çizen Peker, pazar hacminin bu yıl da büyüme eğiliminde olacağını öngördüklerini belirterek, "Bu büyüme eğiliminin temel nedenini ise ekonominin lokomotifi olduğunu düşündüğümüz, inşaat sektörü oluşturuyor " diye konuştu. 


Sessiz çalışan ve çevreye duyarlı jeneratörler üzerine çalışmalar sürdürdüklerini ileten Alper Peker, "Türkiye jeneratör pazarının yüzde 50'sinden fazlasına hakimiz. Global pazarda ise 950 kişiyi istihdam ediyoruz. Geçen yılki rakamlara göre; Aksa Jeneratör'ün iç pazardaki cirosu 150 milyon dolar. Pazarın kalan yüzde 50'lik kısmını ise diğer rakipler paylaşıyor" şeklinde konuştu. Peker, ayrıca şunları kaydetti: "Türkiye'nin dış pazarlardaki konumunu artırmak için hedeflemesi gereken en önemli konu üretim. Ar-Ge yatırımlarını artırarak, özellikle katma değer sağlanabilecek ürünlere yoğunlaşılması gerekiyor. 

Kendi çalışmalarımızı bu doğrultuda gerçekleştiriyoruz." 160 ülkeye ihracat yaptıklarını aktaran Alper Peker, firmanın Çin ve ABD'de üretim tesisi; Birleşik Arap Emirlikleri, Vietnam, Rusya, İngiltere, Dubai, Çin, Cezayir, ABD, Singapur, Irak ve Kazakistan'da ise satış ofislerinin bulunduğunu bildirdi. 

Türkiye pazarında da kayda değer faaliyetlerinin bulunduğunu belirten Alper Peker, "Üretimimizin yaklaşık yüzde 60'ını ihraç ediyoruz. Hindistan, Brezilya ve Afrika bu yılki hedef pazarlarımız arasında bulunuyor. 


"Elektrik kesintileri satışları yüzde 25 artırdı" Elektrik kesintilerinin insanları jeneratör firmalarına yönelttiğini, bunun da satışları bu yıl yüzde 25 artırdığını kaydeden Alper Peker, elektrik kesintilerinde, jeneratörün hemen devreye girmesi için düzenli bakımın şart olduğuna dikkat çekti. Merpenaltı ve markasız jeneratör satıcıların servis sonrası hizmet vermediğinden tüketicilerin, birçok sorunla karşılaştığının altını çizen Peker, satış sonrası hizmet vermeyen firmalardan jeneratör alanların yaşanan elektrik kesintilerinde firmalarına başvurduğunu ifade etti. 


Satış sonrası hizmet veren ekipleriyle elektrik kesintisinden dolayı sorun yaşayan kişilere yardımcı olduklarını dile getiren Alper Peker, "Bu noktada jeneratörün kalitesi kadar satış sonrası hizmet ve bakımının ne kadar önemli olduğunu bir kez daha görmüş olduk. Enerji hayatımızın her alanında önemli bir noktada yer alıyor. Enerji olmadan hayat durma noktasına gelebiliyor" dedi. Özellikle hastane gibi hayati önem taşıyan yerlerdeki elektrik kesintilerinde kullanılan jeneratöre dikkat edilmesi gerektiğinin altını çizen Peker, hastanelerde yaşanan elektrik kesintilerine karşı, yüzde 70 oranında enerji sağlayan güçte dizel jeneratörler kullanılması gerektiğine işaret etti. 


Dünya ek