28 / 04 / 2024

Aksa, Van'daki ikinci depreme de anında müdahale etti!

Aksa, Van'daki ikinci depreme de anında müdahale etti!

Aksa Doğalgaz tarafından yapılan açıklama şöyle: Vanda dün meydana gelen yeni depremin ardından, içlerinde bir otelin de bulunduğu 25 binanın yıkıldığı; bu binalardan 5inin önünde doğal gaz servis kutusu bulunduğu tespit edildi



Vanda 23 ekimde meydana gelen ve merkez üssü Erciş ilçesi olan 7,2 büyüklüğündeki depremin ardından, dün akşam saatlerinde merkez üssü Edremit ilçesi olan 5,6 büyüklüğünde bir deprem daha meydana geldi.

Dün yaşanan 2. Van depreminin hemen ardından acil eylem planı çerçevesinde mülki idareyle iletişime geçerek ihbarları kontrol eden ve anında yıkılan otel ve diğer binalara sevk edilen Aksa Van Doğal Gaz acil ekipleri, derhal olay yerine intikal etmiş ve tüm müdahaleleri yaparak gerekli tüm önlemleri almıştır.

Deprem felaketi sonrasında yıkılan binalardan kaynaklı arama kurtarma faaliyetlerinde sorun yaşanmaması amacıyla bölgesel 7 adet sektör vanasını kapatarak yıkılan binaların olduğu sokakların gaz arzını sonlandıran Aksa Van Doğal Gaz Acil Ekipleri; depremin hemen ardından Cumhuriyet Caddesinde bulunan Bayram Otelde meydana gelen kısa süreli gaz çıkışına sektör vanasını kapatarak müdahale etmiş, sokaktaki uygun bir servis kutusundan şebekenin bu bölümünün  gazını boşaltarak 15 dakika gibi kısa bir sürede sızıntıyı kontrol altına almıştır.

Yapılan incelemeler sonucunda; yıkılan 25 binanın 5inde servis kutusu, 2sinde ise doğal gaz tesisatı bulunduğu tespit edilmiştir. Aksa Van Doğal Gaz tarafından yapılan ön incelemelerde gaz tesisatı bulunan  kadın doğum hastanesinde hasar olduğu, ancak binanın yıkılmadığı tespit edilmiş ve gaz arzı sonlandırılmıştır. Hasar tespitleri yapılmadığından personel binalara yaklaştırılmamaktadır. Olası risk durumuna göre sektör bazlı gaz arzı sonlandırılması yapılmaktadır.

23 ekimde yaşanan ilk depremin ardından yerel kuruluşlar aracılığıyla ve www.vangaz.com.tr web sitesi üzerinden yaptığı duyuru ile doğal gaz kullanmakta olan ve yeni abone olacak Vanlıların güvenliğinin hiçbir biçimde riske edilmemesi ve olası herhangi bir sorunla karşılaşmamalarını garanti altına alabilmek adına, bazı güvenlik tedbirleri ve ek teknik prosedürler uygulama kararı aldığını belirten Aksa Van Doğal Gaz; abonelerine ve yeni abone olacak Vanlılara binalarının oturulabilirlik raporlarının hızla alınması ve ibraz edilmesi gerektiğini bildirmişti.
 
Aksa Van Doğal Gaz ekipleri, halen devam etmekte olan kurtarma çalışmalarının sorunsuz sürdürülebilmesi için doğal gaza bağlı gerekli tüm önlemleri almış, müdahale için 24 saat hazır vaziyette beklemektedir.

Türkiyenin büyük bir bölümünde doğal gaz dağıtım faaliyetleri yürüten Aksa, bu tür acil durumlar için önceden eğittiği ve her türlü teçhizatla doğal gazla ilgili tüm risklere müdahale için sürekli hazır bekleyen ekipleriyle görevinin başındadır. Kamuoyuna saygıyla duyururuz.
 
Yaşanan felaketin ardından yaşamını yitiren yurttaşlarımıza Allahtan rahmet, yakınlarına başsağlığı; yaralılara ve bölge halkı başta olmak üzere tüm Türkiyeye geçmiş olsun diliyoruz.

 
Yaşar ARSLAN
Aksa Doğal Gaz
Grup Başkanı


Geri Dön