Genel

Akşan Yapı 35. Sokak'ta gelecek yıl hergün bir konut satacak!

Akşan Yapı tarafından İzmir Ulukentte 555 konutluk proje olarak geliştirilen 35. Sokakta satışa çıkan ilk 50lik dilim, yeni sahibini buldu. Yıl sonuna kadar 150 konut satışı hedefleniyor

Akşan Yapı tarafından İzmir Ulukentte 555 konutluk proje olarak geliştirilen 35. Sokakta satışa çıkan ilk 50lik dilim, yeni sahibini buldu. Yıl sonuna kadar 150 konut satışının hedeflendiği projede 2012 yılı için belirlenen konut satış rakamı ise 300 oldu. Üç aylık sürede 19 konutun yapımının  tamamlandığı projenin geliştiricisi olan şirket, 10 yılda 2 milyon metrekare inşaatı çelik kullanarak gerçekleştirdi.

Türkiyede inşaatlarda oldukça küçük bir yüzdeye sahip olan çelik kullanımının yükselmesi için kullanıma yoğunlaştıklarını dile getiren Akşan Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Melih Şimşek, 35. Sokakın hafif çelik yapı sistemleriyle inşa edilen bir yaşam alanı olduğunu kaydetti.

Yüzde 13 daha hafif
Galvanize çelikten soğuk şekillendirme yöntemi ile üretilen yapılara sahip olan 35. Sokakta kullanılan çeliğin fabrikada üretilerek inşaat sahasına getirildiğine dikkat çeken Şimşek, Bu da tüm duvarların döşeme ile birlikte taşıyıcı özelliğe sahip olması anlamına geliyor. 35. Sokak, dayanıklı, çevreci, hatasız ve hasarsız aynı zamanda çevreci ve ekonomik bir üretim anlayışının ürünü. Betonarme binalara göre yüzde 13 ile 15 oranında daha hafif olduğu için İzmir gibi deprem kuşağında yer alan bir kent için, son derece emniyetli ve dayanıklı. Ayrıca betona göre 14 kere daha esnek diye konuştu.
Projenin yatırım değerinin 200 milyon lira olduğunu dile getiren Şimşek, bu bizim uzmanlık alanımız. Yakın gelecekte Ankarada yeni bir projeye başlayacağız. Ayrıca Rusyadaki kış olimpiyatlarında kullanılan lojmanları inşa etmeye talibiz. Görüşmelerimiz devam ediyor  şeklinde konuştu.