29 / 04 / 2024

Aksaray Devlet Hastanesi 2017'de tamamlanacak!

Aksaray Devlet Hastanesi 2017'de tamamlanacak!

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Gümrük ve Ticaret Bakanı Cenap Aşçı, Enerji ve Tabi kaynaklar Bakanı Ali Rıza Alaboyun tarafından temeli atılan 400 yataklı Aksaray Devlet Hastanesi'nin temel inşaatında sona yaklaşıldı.



1 Kasım seçimlerinden önce Tacin mahallesinde yapılması için Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Gümrük ve Ticaret Bakanı Cenap Aşçı, Enerji ve Tabi kaynaklar Bakanı Ali Rıza Alaboyun tarafından temeli atılan 400 yataklı Aksaray Devlet Hastanesi'nin temel inşaatında sona yaklaşıldı. 84 trilyona mal olacak ve 2017 yılının başında tamamlanması beklenen Aksaray Devlet hastanesinin inşaatının tamamlanması ile birlikte Aksaray Üniversitesi bünyesinde açılanacak olan Tıp Fakültesinin araştırma hastanesi görevini de üstlenecek. 


Aksaray Posta


Haber Milliyet Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


7 Ekim 2015 tarihinde sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu, Ak Parti Grup Başkanvekili İlknur İnceöz tarafından temeli atılan yeni Devlet Hastanesi’nin inşaatı kar kış demeden tam hızıyla devam ediyor.


Sağlıkta Dönüşüm Programı çerçevesinde, modern sağlık hizmeti vermek üzere özel projelendirilen ve 400 yataklı olarak planlanan Devlet Hastanesi inşaatında ikinci kat seviyesine gelindi. 307 bin metrekarelik arsa üzerine, 15 bin metrekare oturum alanına yapılan yeni devlet hastanesi tamamlandığında 64 bin metrekare kapalı alana sahip olacak. 81 milyon 200 bin liraya mal olması planlanan hastane binası, yüklenici firmanın Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu’na, temel atma töreninde verdiği taahhütte göre 19 Mayıs 2017 tarihinde tamamlanarak Sağlık Bakanlığına teslim edilecek.


Milliyet


Geri Dön