27 / 04 / 2024

Aksaray'da 11 parselde fabrika inşaatına başlandı

Aksaray'da 11 parselde fabrika inşaatına başlandı

Aksaray Valisi Orhan Alimoğlu, Aksaray'da 2009 yılının 6 aylık döneminde 17 sanayi parselinin yatırımcılara tahsis edildiğini, 11 parselde fabrika inşaat çalışmalarının başladığını söyledi



Aksaray Valisi Orhan Alimoğlu başkanlığında, Belediye Başkanı Nevzat Palta, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Yusuf İnceer, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ali Öztürk ve Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Müdürü İsmet Çağlar'ın katıldığı OSB Yönetim Kurulu Toplantısı'nda, yeni arsa tahsisleri ve OSB'nin son durumu hakkında görüş alışverişinde bulunuldu.

Teşvik Yasası'ndan yararlanan Aksaray'ın en çok yatırım alan iller arasında olduğunu ifade eden Vali Alimoğlu, Aksaray'ın coğrafi konumunun ve sahip olduğu avantajlı durumun, müteşebbislerin Aksaray'a yatırım kararı almalarında eklili olduğunu bildirdi.

Teşvik Yasası'ndan önce Aksaray OSB'de 22 fabrikanın üretim yaptığını belirten Vali Alimoğlu, şunları kaydetti: "Hükümetin yatırım ve istihdamın teşvik edilmesi için çıkardığı 5084 sayılı Teşvik Kanunu ile Aksaray yatırım yapılacak en iyi yerlerden oldu. Aksaray OSB'de şu anda 104 fabrika üretim yapıyor. Toplam istihdam sayısı 3 bin 724'e ulaştı. 290 hektarlık alanda tahsis edilecek parsel kalmadığı için 370 hektarlık ek genişleme alanı hazırlandı. Altyapı çalışmalarının devam ettiği ek genişleme alanında da parsellerin yüzde 50'si tahsis edildi. 2008 yılının ilk altı ayında 18, ikinci 6 ayında 23 olmak üzere toplam 41 parsel yatırımcılara tahsis edildi.

2009 yılında tüm dünyada görülen ekonomik daralmaya rağmen, Aksaray'da 2009 yılının ilk 6 ayında 17 sanayi parseli yatırımcılara tahsis edildi, 11 parselde fabrika inşaat çalışmaları başladı." Aksaray'ın sanayide, tarımda, turizmde zengin potansiyeli olan bir il olduğunu ifade eden Vali Alimoğlu, Aksaray'da yatırım yapmak isteyen yatırımcılara her türlü kolaylık ve desteğin sağlandığını belirtti. (AA)


Geri Dön