Sektörel

Aksaray'da ev fiyatlarının ucuzlaması beklenmemeli!

Aksaray Müteahhitler Birliği Başkanı Ömer Gümüşay daire alacakları uyardı. Gümüşay, ''Evler Aksaray'da ucuzlamaz. Ev ve daire almak isteyenler alımlarını yapsın'' dedi.

Aksaray Müteahhitler Birliği Başkanı Ömer Gümüşay daire alacakları uyardı. Bir örnek vermek istersen Brisa fabrikasının inşaatında görevlendirilecek 230 teknik personel için ev arıyorlar, Bununla birlikte yeni yatırımcılar içinde, personelleri için ev aranıyor. Evler Aksaray'da ucuzlamaz. Ev ve daire almak isteyenler alımlarını yapsın diye uyarılarda bulundu. 


Aksaray Müteahhitler Birliği Başkanı Ömer Gümüşay, Aksaray inşaat sektöründe durgunluk var kelimesine hiç katılmıyorum. Ciddi manada her gün müteahhit sayımız artıyor. Yenileri katılıyor. Bütün buna rağmen piyasada vatandaşlarımız daire arıyor. Daire talebi var. Satışlar gayet iyi. Sadece kredi oranlarının yükselmesinden dolayı kredi ile daire alacaklar çok az sayıda alım yapıyor ama diğer müşterilerde daire talepleri ve alımları gayet iyidir. 


Ev ve daire alımı yapacak olanlara da tavsiyelerde bulunan Müteahhitler Birliği Başkanı Ömer Gümüşay, Aksaray merkez nüfusunda çok ciddi artış söz konusudur. Daire alacakların çok beklemelerini tavsiye etmem. 


Dolayısıyla da bununla beraber arsa fiyatlarında, arsa oranlarında ve arsa fiyatlarında hepsi birbirine bağlı olduğu için sürekli artış var. Bekleyim daireyi ucuza alayım diyenlerin zarar edeceğini düşünüyorum. Çünkü daire fiyatları şehrimizde sürekli yükseliyor. Tavsiyelerim ayrıca, özellikle daire alacaklara alacakları Müteahhitleri çok iyi araştırmaları lazım. Müteahhitler birliğine sorarlarsa biz onlara doğru bilgileri veririz. Çünkü Aksaray'ımızda genel anlamda bir sıkıntı yok ama biz yabancı düşmanlığı da yapmıyoruz. Zaman zaman dışardan gelip Aksaray'da daire alanların birkaç. Tanesinin yarım kaldığını gözlemliyoruz. Bu tür hataya düşmemeleri için benim tüketicilere tavsiyem Müteahhitler birliğinden daire alacağı müteahhidi tanımıyor ise müteahhitler birliğinden sorgulamasında fayda var diye düşünüyorum. 


Brisa fabrikasının yetkilileri ile görüşme yaptığını, Müteahhitler birliğini ziyaret ettiklerini söyleyen Ömer Gümüşay, kiralık özellikle site şeklinde daire talepleri var. Bu yıl içinde orada çalışacak teknik personel sayısının 230 civarında olacağını ve dolayısıyla 230 kişiye ev ihtiyacı var. Onun için Brisa şu an bile Aksaray a ciddi anlamda hareketlilik getirmeye başladı. 


Aksaray ve ülkemiz için doğru bir yatırım. Müteahhitlerinde bu konuda kazançlarının olacağını düşünüyorum. Öğrenciler ve bekar memurlar için de projelerin olduğunu söyleyen Aksaray Müteahhitler birliği Başkanı Ömer Gümüşay, Aksaray'da 1+1 ve 2+1 daireler yapılıyor ama ihtiyaca cevap verebilecek kadar yok. İnşallah söylüyorsak ben öyle bir yatırım düşünüyorum. Müteahhit arkadaşlarında düşündüğünü biliyorum. Birkaç yıl içinde de Aksaray'da 1+1 ve 2+1 şeklinde ciddi manada daireler yapılacağını düşünüyorum" dedi. 



Aksaray Posta