04 / 05 / 2024

Aktaş Holding'in hedefi sektörde dünya lideri olmak!

Aktaş Holding'in hedefi sektörde dünya lideri olmak!

25 milyon dolarlık yeni yatırımla çin, Rusya ve Amerika'da üretim ve montaj tesisleri kuracak olan Aktaş Holding, 110 milyon euroluk cirosunu 2011 yılında 130 milyon euroya, 500 kişilik çalışan sayısını da 685'e çıkaracak...



Hava süspansiyon körüğü sektöründe Türkiye'de lider, dünyada da ilk üç firma arasında olduklarını belirten Aktaş Holding Yönetim Kurulu Başkanı şžahap Aktaş, 2011 yılında yeni yatırımlar yapacaklarını söyledi. 1938'de Bursa'da lastik tamir atölyesi olarak temelleri atılan Aktaş Holding'in, Brezilya, çin, Bulgaristan ve Türkiye'de yer alan üretim tesisleri, Kuzey Amerika ve Almanya'da yer alan lojistik tesisleriyle dünya çapında bir şirket kimliği kazandığını belirten şžahap Aktaş, 'Cumhuriyetin 100'üncü yılında, Türkiye'nin kendi sektöründe dünya lideri olan ilk şirketi olacağız' dedi.

Önümüzdeki iki yılda 25 milyon dolara yakın bir yatırımla çin, Rusya, Kuzey Amerika ve Almanya'da yeni üretim sahaları hayata geçireceklerini belirten şžahap Aktaş, 'Brezilya, Bulgaristan ve Türkiye'de iki farklı şehirde yer alan üretim alanlarımızı da geliştireceğiz. Dünya pazarının yüzde 35'ine sahip olmayı hedefliyoruz. Bu hedefimizi gerçekleştirmek adına dünyanın birçok ülkesinde daha yatırımlar yapıyoruz. Büyük bir gururla ifade etmek istiyorum ki, markalarımızdan Airtech, Turquality kapsamına alındı. Bu da bizlerin yaptığı çalışmaların ne kadar doğru yolda ilerlediğini gösteriyor' dedi.

Türkiye'nin yanı sıra Brezilya, çin, Rusya ve Kuzey Amerika'daki yatırımlarıyla, 'Taşıt üretiminin önde gelen pazarlarını içten fethedeceğiz' diyen şžahap Aktaş, Ar-Ge merkezlerinde halen 25 mühendis çalıştığını, bu sayıyı 50'ye çıkaracaklarını söyledi.

'Yüzde 40 büyüme oldu'

Aktaş Holding İcra Kurulu Başkanı Burhan Kurt '2010 yılında Aktaş Holding, 110 milyon euro ciro ve 500 kişilik istihdam ile bir önceki yıla göre yüzde 40 büyüme sağladı. Bu büyüklük ile hava süspansiyon körüğü üretiminde dünya pazarının yüzde 16'sını elinde bulunduran şirketimiz, şu anda Türkiye ve Avrupa lideri. Dünyada ise üçüncü büyük konumunda. 2011 yılı için hedefimiz bir önceki yıla göre yüzde 20'lik bir büyüme hacmini yakalayarak ciromuzu 130 milyon liranın üzerine taşımak. Yeni yatırımlarımızla çalışan sayımızı da 685'e yükselteceğiz. Hedefimiz ise, kendi sektörümüzde 10 yıl içerisinde dünyanın lider üreticisi olmak' dedi.

'2014'te halka arz'
Dünya liderliği için birçok alanda önemli çalışmalar yürüttüklerini ifade eden Kurt şöyle konuştu: 'Agresif bir pazarlama sürecine girdik. 2023 yılma kadar satış ve büyüme hedeflerimiz net olarak belirlendi. Ar-Ge'ye cirodan yüzde 3'lük bir pay ayırıyoruz. Bu ayırdı-ğımız payın sonuçlarını ise dünya ortalamalarına yakın sayılarda yaptığımız patent başvurularından görebiliyoruz. 2014 yılına kadar yarattığımız tüm bu değeri halka arz etmek istiyoruz. Kısa süre içerisinde Rusya'da yüksek teknolojiye dayalı bir yatırım yapmayı hedefliyoruz. Buna ek olarak çin'deki fabrikamızı kendi binamıza taşıyarak o bölgede de önemli bir kapasite artışı sağlayacağız. Kuzey Amerika ve Almanya'da montaj hatlanmızı devreye alarak, pazara yakınlık avantajı ile maksimum verimi almayı hedefliyoruz.'
Dünya


Geri Dön