26 / 06 / 2024

AKTOB Başkanı: Kayıt dışı ve fahiş fiyatlarla konutların kiraya verilmesinde özellikle mücadele ettik!

AKTOB Başkanı: Kayıt dışı ve fahiş fiyatlarla konutların kiraya verilmesinde özellikle mücadele ettik!

Akdeniz Turistik Otelciler Birliği (AKTOB) Başkanı Kaan Kavaloğlu, turizm sektörüne ilişkin değerlendirmelerde bulundu. AKTOB Başkanı Kavaloğlu, kayıt dışı ve fahiş fiyatlarla konutların kiraya verilmesinde özellikle mücadele ettiklerini söyledi.



Akdeniz Turistik Otelciler Birliği (AKTOB) Başkanı Kaan Kavaloğlu, son dönemde yaşanan gerek dünyada gerekse ülkemizdeki olayların turizme etkilerini değerlendirdi. Kavaloğlu, Antalya'da 023 yılında turist sayısında 16 milyona ulaşılamayacağını ancak gelecek sene bu rakamın geçileceğini de anlattı. Akdeniz Turistik Otelciler Birliği (AKTOB) Başkanı Kaan Kavaloğlu, turizm sektörüne ilişkin değerlendirmelerde bulundu. AKTOB Başkanı Kavaloğlu, kayıt dışı ve fahiş fiyatlarla konutların kiraya verilmesinde özellikle mücadele ettiklerini söyledi.

AKTOB Başkanı: Kayıt dışı ve fahiş fiyatlarla konutların kiraya verilmesinde özellikle mücadele ettik!

AKTOB tarafından bu sene 13'üncüsü düzenlenecek olan Uluslararası Resort Turizm Kongresi tanıtım toplantısı, Akra Otel'de AKTOB Başkanı Kaan Kavaloğlu'nun katılımıyla düzenlendi. Ana temanın 'sürdürülebilirlik' olduğunu belirten Kavaloğlu, tüm otellerde sürdürülebilirliğin ilk etabının tamamlandığını kaydetti. 

EVLERİN YABANCILARA KİRAYA VERİLMESİNİN ÖNÜNE GEÇİLMESİ KONUSU

Turizmcinin her dönem zayıf ve güçlü olduğu yönlerini analiz ederek ilerlediğini ifade eden Kavaloğlu, "Ukrayna ve Rusya arasındaki savaş, Filistin ve İsrail arasındaki gerilim bizi mutlaka etkiliyor. Geleceğe umutla bakıyoruz. Çok zor koşullarda icra edilen bir sektörüz. Çok meşakkatli bir sektörüz" dedi.

Başkan Kavaloğlu, Antalya ilinin çok özel bir destinasyon olduğunu ve rakiplerinden hizmet anlamında herhangi bir eksiğinin olmadığını belirtti. Kavaloğlu, İspanya ve Fransa'nın Antalya'ya rakip olduğunu fakat Türkiye'nin tek dezavantajının coğrafyadan kaynaklı olduğunu kaydetti.

AKTOB Başkanı: Kayıt dışı ve fahiş fiyatlarla konutların kiraya verilmesinde özellikle mücadele ettik!

AKTOB Başkanı Kaan Kavaloğlu, kayıt dışı ve fahiş fiyatlarla konutların kiraya verilmesi olayına dair de özellikle mücadele ettiğini söyleyerek, "Evlerin yabancıya kiraya verilmesinin önüne geçmenin ana sebeplerinden biri de istihdamımızdı" diye belirtti.

Otel çalışanları, insanlar geçinebilmek için enflasyonun çok üzerinde kira artışları ile yüz yüze kaldığını söyleyen  AKTOB Başkanı Kaan Kavaloğlu, "İstihdam gücümüzün rakiplerimiz de farkında. Sıçrama yapmaya çalışan bazı Kuzey Afrika ülkeleri ve Mısır'da Türk çalışanları görürsünüz. Mutfak ve yiyecek içecek ekipleri. Biz Türkler her yerde olmalıyız. Sektör olarak biraz yoruluruz belki çok sayıda adam yetiştirmemiz gerekebilir ama olsun." diye değerlendirdi. 


Belediyeden satılık 3 iş yeri!

Türkiye’nin en kalabalık mahallesi açıklandı: Nüfus açısından 4 şehirden daha büyük! 

Depremlerin ardından nüfusun arttığı o ilçede imar ve inşa çalışmalarına bir yenisi eklendi: 40 km'lik yol yatırımı!


Geri Dön