Genel

Akvaryum Koyu yapılaşmaya açılıyor!

Doğal sit alanına inşaat iznini ise geçen hafta Bayramiç Skepsis antik kentinin dibinde arkeolojik sit alanında maden ocağı açılmasına onay veren Çanakkale Kültür Varlıkları Koruma Bölge Kurulu oldu...

Doğal sit alanına inşaat iznini ise geçen hafta Bayramiç Skepsis antik kentinin dibinde arkeolojik sit alanında maden ocağı açılmasına onay veren Çanakkale Kültür Varlıkları Koruma Bölge Kurulu oldu. 


DAHA önce çivi çakmanın yasak olduğu 1. derece doğal sit alanında olan Bozcaada Akvaryum Koyu inşaat tehdidi altında. Çevreciler, adını doğal yaşamından alan koyda, inşaata karşı eylem başlattı. Bozcaada da doğal sit alanına yapılan bağevleri adayı ayağa kaldırdı. 2009 yılma kadar birinci derece doğal sit alanı olan ve tek bir çivi çakılmasına hile izin verilmeyen koy, önce 3 dereceye düşünüldü, sonra da yapılaşmaya açıldı. Tıpkı Gökçeada 'da olduğu gibi Bozcaada gönüllüleri de bir fonun kurarak mücadele başlattı. Forum üyeleri adanın nâzım imar planını yapan şirket ile bağevleri projesini yapan şirketin aynı olduğunu tespit etti. 


Ortadoğu Gazetesi