27 / 04 / 2024

Akyazı Kompleksi Avrupa'nın en modern tesisi!

Akyazı Kompleksi Avrupa'nın en modern tesisi!

AK Parti Trabzon Milletvekili adayı ve TOKİ eski Başkanı Bayraktar, Trabzonspor'un 40 bin kişilik yeni stadının da yer aldığı Akyazı Spor Kompleksi'nin Avrupa'nın en modern tesisi olacağını söyledi...



AK Parti Trabzon Milletvekili adayı ve  TOKİ  eski Başkanı Bayraktar, Trabzonspor'un 40 bin kişilik yeni stadının da yer aldığı Akyazı Spor Kompleksi'nin Avrupa'nın en modern tesisi olacağını söyledi.


Trabzonspor'un yıllardır süren hayali yavaş yavaş gerçeğe dönüşmeye başlıyor. AK Parti Trabzon Milletvekili adayı ve TOKİ eski Başkanı Erdoğan Bayraktar, Trabzonspor'un Trabzon'un olmazsa olmazı olduğunu hatırlatarak, 'Akyazı Projesi Trabzon'un çehresini değiştirecek. Trabzon'u marka kent yapacak. Bu proje bizim için çok önemli. Avrupa'nın en modern spor tesisi olacak. Doğu Karadeniz'in en büyük fuarından otellere kadar çok sayıda tesis yer alacak' dedi. Trabzonspor'un maçlarını oynayacağı 40 bin kişilik stadın da yer alacağı kompleks için Karadeniz'in 800 bin metrekarelik alanı doldurulacak. Türkiye'nin en kapsamlı spor komplekslerinden biri olacak Akyazı Projesi için dolgu çalışmaları devam ediyor. Proje kapsamında; 40 bin kişilik stadın yanı sıra Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü binası, 3 bin kişi kapasiteli spor salonu, 1 doğal, 1 sentetik yüzeyli çim futbol sahası, 6 açık tenis kortu, 1 tane 3 bin kişi kapasiteli tenis kortu, kamp eğitim merkezi ile çevresinde 3 doğal çim futbol sahası, 1 açık basketbol, voleybol, tenis sahası, otel ve fuar alanı ile sporla ilgili diğer sosyal donatı alanlarının yer alacağı kompleks hizmete sunulacak.

61 dakikada 40 bin kişi coşacak

Türk sporu için önemli projelere imza atan TOKİ, görkemli stadyumları Türk futboluna kazandırıyor. Dünyanın imrenerek baktığı Türk Telekom Arena Stadı'nı hizmete sunan TOKİ, birçok kente modern stadyum kazandırmak için çalışmalarını sürdürüyor. Anadolu Kulüpleri, şehir merkezinde kalan, ekonomik ömrünü tamamlamış, alt ve üst yapısı yetersiz spor tesislerini yıkarak yerine modern statlar yapması için TOKİ'ye başvuruyor. Trabzon, Eskişehir, Afyon, Malatya ve Sivas'ta projeler bir bir hayata geçiriliyor. Seyrantepe benzeri bir stadı Hatay'a yapmak için çalışmalara başlanırken, Antalya, Mersin ve Karşıyaka kulüpleri de TOKİ'yle masaya oturmaya hazırlanıyor. Bayraktar, Trabzonspor maçlarında şehrin plakası olan 61. dakikada taraftarların stadı şölen yerine çevirdiğini belirterek, 'Bu renkli şölenler yeni stadyumda 40 bin kişi ile birlikte yapılacak ve ortaya daha coşkulu bir manzara çıkacak' dedi.
Yenişafak


Geri Dön