Dekorasyon

Akyazı'daki fay hattının daralması planlamayla ilgili bir konu!

Sakarya Akyazı'daki fay hattının daralmasına ilişkin konunun tamamen teknik, mühendislik ve planlamayla ilgili olduğu bildirildi

Bayındırlık ve İskan Bakanı Mustafa Demir, Sakarya Akyazı'daki fay hattının daralmasına ilişkin konunun tamamen teknik, mühendislik ve planlamayla ilgili olduğunu bildirdi.

Demir, Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğünün 163. kuruluş yıl dönümü etkinlikleri çerçevesinde Sincan ağaçlandırma alanında düzenlenen ağaç dikme törenine katıldı.

Bakan Demir burada yaptığı konuşmada, Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğünün Türkiye'nin en köklü kuruluşlarından biri olduğunu belirterek, köklerin Osmanlıya dayandığını ve 26 ülkenin kayıtlarının yer aldığı çok zengin ve çok değerli bir arşive sahip olduğunu söyledi.

Genel müdürlüğün hizmet alanı itibariyle de Türkiye'nin en yaygın kurumlarından biri olduğuna dikkat çeken Demir, son 7,5 yılda hizmet alanıyla ilgili en ileri bilgi teknolojilerini kullanan kurumlardan biri haline geldiğini ifade etti.

Demir, şu an Türkiye Büyük millet Meclisi (TBMM) gündeminde yer alan Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü teşkilat kanununun Haziran ayı içerisinde yasalaşması durumunda, 2011 yılı sonuna kadar ülke genelinde tüm tapu sicil müdürlükleri ile tapu kadastro müdürlüklerini Tapu ve Kadastro Bilgi Sistemi (TAKBİS) projesi kapsamında çalışır hale getirmeyi planladıklarını belirterek, bu proje kapsamında Sincan'da oturan bir vatandaşın Hakkari'deki alım satım işlemlerini Sincan'daki Tapu Sicil Müdürlüğünde yapabileceğini anlattı.

Teşkilat kanunun yasalaşması durumunda ayrıca kurumun daha aktif, üretken ve verimli hizmet verir hale geleceğini kaydeden Demir, kurumun elektronik bilgi iletişim teknolojileri kullanımında çok büyük mesafe katettiğini dile getirdi.

-"DİKİLEN AĞACIN TAPUSU VERİLECEK"-
Bakan Demir, 2011 yılı sonuna kadar Sincan Tapu sicil Müdürlüğünün 4 bin metre kare alana kurulacak yeni hizmet binasının açmayı hedeflediklerini kaydederek, bugün ağaçlandırma töreninin gerçekleştiği 3 bin 500 metre kare alanda ise ağaçlandırma çalışmalarına devam ederek, alanı daha nezih bir mekan haline getireceklerini ifade etti.

Orman Genel Müdürlüğü ile yürüttükleri bir proje kapsamında bundan sonra her dikilen ağaca bir tapu düzenleneceğini bildiren Demir, şunları söyledi: "Tapular eğitim çağındaki çocuklara verilecek ve ömürleri boyunca bu ağaçları muhafaza edecekler. Muhtemelen Samsun yolu üzerinde bir kaç yüz dönüm arazi, ağaçlandırılmak üzere bize verilecek. Her yıl orayı ağaçlandırmaya devam edeceğiz. Mümkünse ağaçlandırmayı okul çağı çocuklarına yaptıracağız ve tapusunu çocuklara vereceğiz. Ömürleri boyunca bu ağaçları muhafaza edecekler. Burada, başka düzenlemelerle birlikte güzel bir piknik alanı ya da insanların hafta sonu kullandığı yeşil bir alan oluşturacağız."

Törenden önce gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bakan Demir, İstanbul'daki sel felaketine ve hasar tespit çalışmalarına ilişkin bir soruya, geçen yaz da bir çok bölgenin yağış aldığını hatırlatarak, yağışlarla bundan sonra sık sık karşılaşılacağı yanıtını verdi.

İlgili bakanlıkların ellerinden geleni yaptığını belirten Demir, İstanbul'da dün bakanlığa bağlı il müdürlüğü personelinin çalışmalara katıldığını ifade ederek, "Afet önemli bir kavram. Ne zaman nerede olacağı çok kestirilemeyen bir kavram" dedi.

Bakan Demir, Sakarya Akyazı'daki fay hattının daralması konusunda sorulan bir soruya, konunun tamamen teknik, mühendislik ve planlamayla ilgili olduğunu söyledi. Bu konuda çok net bir bilgisi olmadığını kaydeden Demir, "Mutlaka plancıların gerekli jeolojik etütleri neticesinde yapılacak şeyler bunlar" dedi.

Tapu ve Kadastro Genel Müdürü Zeki Adlı ise kurumun, merkez ve taşrada yaklaşık 17 bin personelle, 325 Kadastro, 957 Tapu Sicil Müdürlüğü ve 22 Tapu ve Kadastro Bölge Müdürlüğü ile Türkiye'nin tüm il ve ilçelerinde hizmet veren yaygın ve köklü bir kurum olduğunu ifade etti.

Törenin ardından ağaç diken Bakan Demir'e diktiği ağacın tapusu verildi ve kütüğe isminin yazılı olduğu künye çakıldı.
AA