Ekonomi

Alaattin Aktaş ve Şenol Babuşçu’dan flaş dolar açıklaması! Bizi bir felaket bekliyor

İlk olarak Dünya yazarı Alaattin Aktaş’ın Kur Korumalı Mevduat Sistemi ile bağlantılı olarak dolarda patlama yaşanacak uyarısından sonra, Ziraat Bankası eski Genel Müdür Yardımcısı Şenol Babuşçu’dan da aynı uyarı geldi. İşte detaylar…Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bu adımı açıklamışının ardından ise dolar kuru 12 TL’lere kadar düşmüştü

Geçtiğimiz 21 Aralık’ta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, doların 18 TL’yi bulması ile birlikte Kur Korumalı Mevduat (KKM) Sistemi’ni açıklamıştı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bu adımı açıklamışının ardından ise dolar kuru 12 TL’lere kadar düşmüştü.

Dün ise dolar, 2022 yılının rekorunu kırarak, 17,59 liraları gördü. Bu durum ise doların yatırımcısını büyük bir telaş içine soktu.

 

İKİ ÖNEMLİ İSİMDEN FLAŞ AÇIKLAMA

 

Dünya Gazetesi yazarı Alaattin Aktaş’ın yayımladığı yazı ise kafalarda soru işaretlerine ve tedirginliğe sebep oldu. Aktaş, (KKM) ve dolar kuru için uyarılarda bulunurken, benzer tarzda bir diğer uyarı da Ziraat Bankası eski Genel Müdür Yardımcısı Şenol Babuşçu’dan geldi.

“BİZİ BİR FELAKET BEKLİYOR”

İlk olarak yazar Alaattin Aktaş, KKM bittikten sonra vatandaşın, dövize hücum edeceğini söyleyerek, "KKM'de bütçeden yapılan ödemeler sorun ama asıl sorun başka... KKM uygulaması bittiğinde dövizin getirisine alışmış tasarruf sahibi ne yapacak? Tahmininiz doğru, çoğunluk dövize hücum edecek. KKM uygulamasını bir anda sona erdirmek hiç mümkün olmayacak ya da bizi bir felaket bekliyor” şeklinde konuşmuştu.

Yazar Aktaş, vatandaşların izleyeceği adımı açıklarken, Ziraat Bankası eski Genel Müdür Yardımcısı Şenol Babuşçu ise bankaların hangi yolu izleyeceğini dile getirdi.

Babuşçu, açıklanan karar sonrası dövizde rekorlar geleceğini söyleyerek, resmi sosyal medya hesabı Twitter’dan konu ile alakalı paylaşımlarda bulundu.

 

“DÖVİZ MEVDUATINA GEÇİŞE NEDEN OLABİLİR”

 

Babuşçu, ocak ve mayıs dönemi arasındaki oranı açıklayarak, “

"Bireysel kredi ve kredi kartı borcunu ödememiş gerçek kişi sayısı Ocak-Mayıs 2022 döneminde önceki yılın aynı dönemine göre % 83 artarak 748.437’ye ulaştı" şeklinde paylaşımda bulundu.

Eski müdür yardımcısı Babuşçu daha sonra ise Kur Korumalı Mevduat Sistemi ile alakalı konuşarak, “Önümüzdeki günlerde döviz mevduatına bankalar tarafından verilen faizlerin daha da artması, KKMH'dan döviz mevduatına geçişe neden olabilir. Sonuçlarının ne olabileceğini siz düşünün..." şeklinde paylaşımında ifadelere yer verdi.

EDİTÖR NOTU: Bu haber 20 Temmuz 2022 tarihinde saat 13.23’te yazılmıştır. An itibarıyla dolar kuru 17,58 Türk Lirası, euro 17,99 Türk Lirası, altının gramı ise 965 Türk Lirası değerinde.

Elon Musk Twitter ile mahkemelik oluyor! Dünyanın en zengin insanı öyle bir şey yaptı ki

Ünlü ekonomist Selçuk Geçer’den bomba tahmin! Dolar 22 TL olacak! Sakın satmayın

TürkNet’ten internet fiyatlarına dev zam! Yeni zamlardan kimler muaf tutulacak