02 / 05 / 2024

Alaçatı Köy İçi'nde evlerin fiyatları 500 bin liradan başlıyor!

Alaçatı Köy İçi'nde evlerin fiyatları 500 bin liradan başlıyor!

Eski bir taşevi alıp tamir etmek bile bu rakamın altına düşmüyor. Bodrum, Marmaris derken alternatif tatil adresi arayanların son 5 yıldaki keşfi çeşme Alaçatı bölgesi, gayrimenkulde el yakıyor



Tatilin son dönemdeki gözde beldesi çeşme Alaçatı'da Köy İçi'nde bir taşeve sahip olmanın bedeli 500 bin liradan başlıyor.

Bölgede Köy İçi'nde bir taş eve sahip olmak için en az 500 bin lirayı gözden çıkarmak gerekiyor. Mevcut eski bir evi alıp tamir etmenin faturası bile bu rakamların altına inmiyor. şžık projeleriyle bölgenin gelişimine öncülük eden şirketlerden Veryeriler İnşaat'ın sahibi Alpan Veryeri son yıllarda Alaçatı'nın cazibe merkezi olmasıyla rayiçlerin arttığını, arazi fiyatlarının yüksek olmasının konut fiyatlarının yükselmesine neden olduğunu belirtirken, eski evlerin bile 400-500 bin lira bedellerle el değiştirdiğini açıkladı.

Daha yolun başında

Yükselen fiyatlarına rağmen bölgenin yurtdışına eş değer cazibe merkezleri ile kıyaslandığında hala yükselme potansiyeli taşıdığını belirten Veryeri sözlerini şöyle sürdürdü: 'Dünya ve Türkiye Alaçatı'yı daha yeni tanıyor ve tanıyacak. Herkesin havasıyla, deniziyle, köy yaşamıyla, dinginlikle gece hayatinin birlikte olduğu ama kimseyi rahatsız etmediği bir ortam Alaçatı'da fazlasıyla olduğundan dolayı tercih edilecek. Bence buraları için daha yolun başı.'

Yeni proje ekimde başlıyor

şžirket olarak 12 ay yaşanacak köyiçi taşevler yaptıklarını anlatan Veryeri, Eylül 2011'de başladıkları 30 evin sahiplerine teslim edildiğini söyledi. Veryeri 'İkinci etap projemiz olan 5150 Köyiçi Taşev projemiz ekim ayında başlayacak. 2012 haziran ayında sahiplerine teslim edilecek' dedi. 28 konut ve bir butik otelden oluşan projenin yüzde 25'inin satıldığını anlatan Veryeri, fiyatların 500 bin ile 625 bin lira arasında değiştiğine işaret etti. İkinci etapta 100-130 metrekare büyüklüğünde, 2+1 ve 3+1 tipinde evler bulunacak. Projede yaratılan mahalle konseptinin içinde ise köy meydanı, çeşmesi, zeytin ağaçları ve oturma mekanı mevcut. şžirket Köyiçi'nde farklı yerlerde 3 proje daha yapacak. Bölgenin en eski mahallesi olan Dutlukahve'de 4 ev yapacak olan Veryeri İnşaat, 5150   projesinin hemen yanına da 6 evlik bir başka etap daha gerçekleştirecek.

Eurodan TL'ye döndü

Dövizdeki hızlı yükseliş nedeniyle kur bazlı satışlarını TL'ye döndüren şirketler kervanına Veryeri İnşaat da katıldı. Veryeri eurodaki hızlı çıkış nedeniyle fiyatlarını TL'ye döndürdüklerini anlattı. Alpan Veryeri, Alaçatı Port ve Köyiçi taraflarında yüksek olan fiyatların çakmaklı ve diğer bölgelerde ise yarı yarıya olduğuna da dikkat çekti.
BUGÜN/Selma şžENOL


Geri Dön