27 / 04 / 2024

Alaçatı'da ev fiyatları 8 milyon euroya kadar çıktı!

Alaçatı'da ev fiyatları 8 milyon euroya kadar çıktı!

Son yılların popüler tatil beldesi Alaçatı, konut yatırımında da gözde... 8 yıldır bölgede inşaat yapan Veryeriler İnşaat'ın sahibi Alphan Veryeri, '2000'lerin başında 10 bin TL olan araziler şimdi 350 bin lira. 500 bin TL'nin altında ev bulmak mümkün değ



Çeşme-Alaçatı, son yıların en çok tercih edilen tatil beldelerinden. Turist sayısı her yıl artan belde, otel ve konut yatırımlarının da gözdesi haline geldi. Bölgede 8 yıldır inşaat yapan Veryeriler İnşaat'ın sahibi Alphan Veryeri, Alaçatı'da 'ışığı' ilk görenlerden. Veryeri, 2000'lerin başında Alaçatı'yı hedef seçip, ilk işlerini yapmaya başladıklarında, kendisine 'niye burada inşaat yapıyorsun' diye sorduklarını, ancak 2-3 yıl içinde bögedeki talebi herkesin keşfettiğini belirtiyor.  İstanbullular, Alaçatı'ya gelmeye başladıktan sonra bölgede fiyatların ciddi bir yükseliş trendine girdiğini ifade eden Veryeri, '2000'lerin başında 10 bin lira olan arsalar, şimdi 350 bin TL. Zaman zaman kendimize keşke o yılarda arsa toplasaymışız diyoruz' diye anlatıyor.

ARZ YOK, TALEP ÇOK

Alaçatı'da arz talep dengesinin bozulmaya başladığını vurgulayan Veryeri, 'Artık Köyiçi'nde arz yok denecek kadar az. Çünkü arazi kalmadı. Talep ise her geçen gün artıyor' diyor. Alaçatı Köyiçi'nde 500 bin TL'den aşağı ev bulmanın mümkün olmadığına dikkat çeken Veryeri, 'Tarihi evlerde ise fiyatların 8 milyon euro'ya kadar çıktığını duydum' diye konuşuyor.

Hem yazlık hem kışlık

BUGÜNE kadar Veryeriler İnşaat olarak Alaçatı Köyiçi'nde 180 ev bitirdiklerini, 210'a doğru gittiklerini vurgulayan Veryeri, evleri yazlık mantığıyla yapmadıklarını belirterek evleri şöyle anlatıyor: İnsanların yaz kış yaşayabilecekleri taş evler yapıyoruz. Kalöriferini, klimasını koyuyoruz. Tamamen doğal malzeme kullanıyoruz. Ahşapla taşın sıcaklığını bir araya getirdik. Evlerin büyüklüğünü ise 90-150 metrekare arasında yapıyoruz. Çünkü kimse yazlıkta büyük ev istemiyor. Fiyatlarımız ise 500 bin ile 625 bin TL arasında.'

İş dünyasının tercihi

ALPHAN Veryeri, Çeşme Alaçatı'nın İzmirli iş adamlarının yanı sıra İstanbul iş ve sanat dünyasının da tercih ettiği bir yer haline geldiğini ifade ederek, 'Koç Holding'in CEO'su Turgay Durak, Demet Akbağ, Erol Sabancı gibi isimlerin Alaçatı'da evleri var. Ayrıca pek çok büyük grup da otel yatırımı için Alaçatı ve çevresine geldi' diyor. Yabancıların ise Alaçatı'yı yeni yeni keşfetmeye başladığını anlatan Alphan Veryeri, 'Alaçatı, Avrupa seyahat dergilerinde Akdeniz'in yeni gözdesi olarak anılmaya başlandı. Önümüzdeki yıllarda buradaki konutların en az yarısının yüzde 50 fiyat farkıyla el değiştireceğini, yabancılara satılacağını düşünüyorum' diye devam ediyor.
Akşam/Şenay Büyükköşdere


Geri Dön