Kent Haberleri

Alaçatı'ya havalimanı müjdesi turizmcileri sevindirdi!

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım’ın Alaçatı’ya havalimanı müjdesi vermesi turizmcileri sevindirdi. Bölgede hizmet veren turizmciler, “Havalimanı Çeşme’yi Fransa’nın ünlü turizm cenneti Cannes’a dönüştürür” dedi.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım'ın Alaçatı'ya yapılacak havaalanının yakın bir sürede ihaleye çıkacağını açıklaması turizmcileri sevindirdi. Çeşmeli ve Egeli turizmciler kararın bölgeyi Fransa'nın ünlü turizm cenneti Cannes'e dönüştüreceğini söyledi.


Çeşme Turistik Otelciler Birliği (ÇEŞTOB) Başkan Vekili Yakup Demir, Alaçatı Havalimanı'nın açılmasıyla ilçenin yerli ve yabancıların uğrak noktası olacağını söyledi. Havaalanı olan her yerin turizmde hızla geliştiğini kaydeden Demir, "Çeşme'ye yapılacak havaalanının örneği dünyanın bir çok yerinde var. Bu sayede Çeşme'de kalite de artacak. Bu bölgeye dünyaca popüler isimler gelip, mülk satın alacak. Ayrıca Alaçatı'ya bu isimler gelip gittikçe ilçe daha da tanınıp gelişecek. Mülk alan ünlü isimler, hafta sonları Çeşme'ye gelip tatil yapacak ve bölgenin koylarını gezip ekonominin de canlanmasına katkı koyacaktır. O nedenle havaalanı bir an önce yapılmalı" dedi. 


6 ayda tamamlanabilir 


Dünya üzerinde Dubai ve Fransa'nın Cannes kentinin havaalanları sayesinde dünyaca bilinen yerler olduğunu açıklayan Demir, "Havalanı açıldığı zaman Çeşme de tıpkı böyle olur. Aile uçağı denilen 4 kişilik uçaklardan 20 kişiye kadar çıkabilen küçük özel uçaklar genelde ünlülerin tercihi oluyor. Yolcu kapasitesi 20 kişiye kadar olan ticari uçakların da ilerleyen süreçte buraya sefer başlatabileceğini düşünüyoruz. Çeşme'ye deniz uçağı geliyor ama küçük uçaklar çok daha fazla konfor ve olanak sunuyor" dedi. Çeşme'ye havaalanının yakışacağını söyleyen Demir, "Zaten önemli olan işin bürokratik kısmı. Bu tamamlandıktan sonra havaalanı çok hızlı şekilde inşa ediliyor. Havalanının ihaleye çıkmasının ardından uçuşların başlayacağı tarihi ise aslında Binali Bey belirleyecek. Bence hangi tarihi söylerse o tarihe alan yetişir. Eğer "Bu projeyi Temmuz ayına bitirin yıl sonunda da hizmete açalım" derse yıl sonuna açılmış olur. Artık bu tür projeler 6 ay içinde tamamlanabiliyor" dedi.


Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği Başkanı Mehmet İşler ise turizmin belkemiğini ulaşımın oluşturduğunu vurguladı. İşler, "Ulaşımın olduğu her yerde turizm de gelişir. Mesela Yarımada'da Çeşme'ye otoban yapıldıktan sonra katma değer arttı ama Karaburun'a yol yapılmadığı için bakirliğini korudu. Böyle olunca da Karaburun'a turizm daha zor oluyor. Yol, havaalanları ve limanların gelişmesi bu noktada önemli" diye konuştu. 


Yarımada şaha kalkar 


Çeşme gibi uluslararası turizm arenasında çok önemli bir ürünün daha çok pazarlanıp hak ettiği yere gelmesi için havaalanının şart olduğunu söyleyen İşler, "Adnan Menderes Havalimanı tüm dünyayla İzmir'i bağlarken Çeşme ise turizmde Yarımada'yı besleyecek bir havaalanı olur. Böyle bir proje sadece Çeşme'ye değil Seferihisar'a, Karaburun'a, Mordoğan'a kadar tüm yarımadayı şaha kaldırır. Özdere'ye kadar bu katma değer uzanır. O nedenle Çeşme havaalanı özellikle Çeşme ve İzmir'i kalkındırır" dedi.



Yeni Asır