Kent Haberleri

Alaçatı'ya havalimanı müjdesi!

İzmir havacılığın merkezi olduğunu ifade eden Binali Yıldırım yaptığı açıklamada "Alaçatı'da da meydan çalışması var. 5. havalimanı ile İzmir havacılıkta uçmaya hazır hale geliyor" dedi


Türk Hava Kurumu Üniversitesi'nin Hava Ulaştırma Fakültesi törenle hizmete açıldı. Selçuk-Efes Havaalanı'nda yapılan törende konuşan AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, "İzmir istiklal mücadelemizin başladığı kent. İzmir, Türkiye'ye ticareti öğreten şehir. İzmir artık havacılığın da merkezi oluyor. Bünyesinde 4 tane havalimanı bulunan başka bir şehir gösterebilir misiniz? Beşincisi de yolda. İzmir'e yapacağınız her şey Türkiye'ye yapılmış gibidir. İzmir Türkiye'ye lazım. Türkiye'nin 2023 hedeflerinin yakalanması için İzmir'in başarısı şarttır. Alaçatı'da da meydan çalışması var. 5. havalimanı ile İzmir havacılıkta uçmaya hazır hale geliyor" dedi. 


3 yıl önce kuruldu

3 yıl önce kurulan Türk Hava Kurumu Üniversitesi'nin Hava Ulaştırma Fakültesi'nin açılış töreni Selçuk-Efes Havaalanı'nda düzenlendi. Törene AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, AK Parti İzmir Milletvekili Mehmet Tekelioğlu, İzmir Valisi Mustafa Toprak, Selçuk Kaymakamı Ayhan Boyacı, Türk Hava Kurumu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ünsal Ban katıldı. Tören öncesi dev ekranda üniversitenin tanıtım filmi yayınlandı. Tanıtım filminin ardından Türk Hava Kurumu Üniversitesi'nin Ankara'da öğrenim gören Çad'lı öğrencisi Amir Zakaria ile Esra isimli kız öğrenci birlikte zeybek oynadı.


Türkü söyledi 

Açılış töreninde TRT İzmir Radyosu sanatçısı Binali Yıldırım'ın yanına giderek türkü seslendirdi. Sanatçının mikrofon uzatması üzerine Yıldırım, İzmir'in kavakları türküsünü söyledi. Yıldırım'ın performansı büyük alkış topladı. Açılış töreninde konuşan Binali Yıldırım, "Selçuk ilçemize kazandırılan önemli bir hizmetin açılışını yapıyoruz. Hava yolu halkın yolu dedik, bunu lafta bırakmadık. 8.7 milyondan aldığımız iç hat uçuşunu bu sene 76 milyona çıkardık. İnsanlar uçakla seyahat etmenin konforunu ve hızını yakaladı. 16 milyondan fazla vatandaşımız uçakla tanıştı" dedi. 

Havacılıktaki son gelişmelerle birlikte bebeklerin bile uçakla seyahat eder hale geldiğini vurgulayan Yıldırım, "Ben göreve geldiğimde sürekli iş arayan pilotlar vardı. Şimdi yabancı pilotlar var. Avrupa'da havacılık yüzde 0.5 büyüdü. Türkiye'deki büyüme yüzde 15. Artık zenginlik batıdan doğuya doğru hareket ediyor. Türkiye havacılık merkezi haline geldi. Tabii bu gelişme insan kaynak ve kapasitesini de beraberinde getirdi. Her türlü personel, yer hizmetleri, pilot, hava bilgi sistemleri, güvenlik sistemleri aklınıza gelen birçok hizmet türü var. Bunlara yönelik personelin yetişmesi lazım. Bunun için de Türk Hava Kurumu Üniversitesi devreye girdi. Kısa bir süre önce kurulmasına rağmen, üniversite Atatürk'ün İstikbal göklerdedir sözünü gerçeğe dönüştüren bir kurum oldu. Üniversitesiyle, havayollarıyla, milli uçağımızı yapmak suretiyle, uydumuzu fırlatmak suretiyle tam anlamıyla o zaman süper ligdeki yerini alırız. Yoksa izleyen takip eden uygulayan ülke olmaktan çıkamayız" diye konuştu. 


Köy meydanı gibiydi 

Yıldırım, konuşmasını şu şekilde sürdürdü: "Bu anlamda Türkiye çok önemli adımlar attı. Adım adım teknolojiyi kullanan, kullandıran bir ülke olma yolunda ülkemiz kararlılıkla ilerliyor. İzmir ilklerin şehri. İstiklal mücadelemizin başladığı yer. İzmir Türkiye'ye ticareti öğreten şehir. Artık havacılığın da merkezi oluyor. Bünyesinde Çiğli, Kaklıç, Selçuk ve Adnan Menderes olmak üzere 4 tane havalimanı bulunan başka bir şehir gösterebilir misiniz? 5. de yolda. Adnan Menderes Havalimanı'nın 3 sene öncesini hatırlayın. Köy meydanından farksızdı. 1 ay sonra 210 bin metrekare yeni bir terminalini hizmete alacağız."

Havacılığa önem verildiğini ifade eden Binali Yıldırım sözlerine şöyle devam etti: "İzmir'e yapacağınız her şey Türkiye'ye yapılmış gibidir. İzmir Türkiye'ye lazım. Türkiye'nin 2023 hedeflerinin yakalanması için İzmir'in başarısı şarttır. Serbest bölgede havacılığın kümelenmesi, Selçuk'ta Türk Hava Kurumu Üniversitesi'nin faaliyetlerinin geliştirilmesi, Adnan Menderes Havalimanı, Kalkıç Havalimanı, Selçuk-Efes Havalimanı yakında da Alaçatı'da da meydan çalışması var. 5 havalimanı ile İzmir havacılıkta uçmaya hazır hale geliyor. Bir kez daha böylesine anlamlı bir hizmeti İzmirimize, Selçuk ilçemize kazandırmış olmalarından dolayı Türk Hava Kurumu'nun üniversitesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" diye konuştu. 


Serbest rekabete açıldı

Mütevellih Heyeti Başkanı Osman Yıldırım, Binali Yıldırım'a pilot montu giydirdi. Üniversite Rektörü Prof. Dr. Ünsal Ban da plaket takdim etti.

Stajını Türk Hava Yolları'nın Yeşilköy'deki atölyelerinde yaptığını anlatan AK Parti İzmir Milletvekili Mehmet Tekelioğlu da, "Türkiye çok önemli yerlere geldi. Bu alanın serbest rekabete açılmasıyla gelişim olur. Serbest rekabete açılmasaydı Türk Hava Yolları'nın bu gelişimi olmazdı" dedi. 

Türkiye'nin ilk ve tek hava ihtisas üniversitesi olan Türk Hava Kurumu Üniversitesi'nin fakültesinin hayırlı olmasını dileye İzmir Valisi Mustafa Toprak da, "Turizmde önemli bir destinasyon olan Selçuk'ta kurulmasından dolayı büyük bir bahtiyar duyuyorum" dedi.


Eğitimde önemli adımlar atıldı 

Selçuk'ta depreme dayanıksız olduğu için yıkılan ve yeniden yapılan İsabey İlkokulu ve Ortaokulu'nun binası törenle açıldı. Törende konuşan Vali Toprak ülkeyi geleceğe eğitim ve bilimin gücünün taşıyacağını ifade etti. Binali Yıldırım da, eğitimde son 11 yılda yapılan çalışmaların Ulu Önder Atatürk'ün işaret ettiği çağdaş uygarlık seviyesin ulaşacak gençlerin yetiştirilmesi için önemli adımlar olduğunu söyledi. Yıldırım, 200 binin üzerinde yeni derslik kazandırıldığını aktararak, "Eğitimde FATİH Projesi bilişim tabanlı eğitim sisteminin yaygınlaştırılması için dünya çapında büyük bir projedir. Bu kapsamda 570 bin sınıfa akıllı tahta monte edilecek, 11 milyon öğrencimize de akıllı tablet bilgisayar dağıtılacaktır. Üstelik de bu tabletler, bu tahtalar Türkiye'de üretilecek" dedi.



Yeni Asır