29 / 04 / 2024

Alanya Belediyesi Kedi Parkı oluşturdu!

Alanya Belediyesi Kedi Parkı oluşturdu!

Alanya Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü sokak hayvanları ile ilgili projeler üreterek hayvan severlerin takdirini topluyor. 20 noktada 30 adet kedi, 10 noktada 10 adet Köpek Beslenme Noktası bulunuyor.



ALANYA Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü sorumluluğunda 20 noktada 30 adet kedi, 10 noktada 10 adet köpek beslenme noktası hazırlandı. Oba, Tosmur, Mahmutlar, Konaklı ve Avsallar mahallelerinde merkez parklara 5’er adet kedi ve köpek beslenme ünitesi konuldu. Beslenme noktalarının tümünde park görevlileri tarafından günlük mama ve su dolumları yapılıyor. Park ve Bahçeler Müdürlüğü’nde kedi ve köpek beslenme ünitelerini tasarlayan ve sorumlusu olan Kentsel Tasarımcı ve Peyzaj Mimarı Seda Şanlıdere,

"İsteyen tüm vatandaşlar kedi ve köpek beslenme noktalarına mama ve su desteği sağlayarak projeye katkıda bulunabilir" dedi.

'PROJE AMACINA ULAŞTI'

Belediyenin sokak hayvanlarına yönelik çalışmaları hakkında bilgiler veren Şanlıdere, "Sokak hayvanları için müdürlük bünyesinde başka bir örneği olmayan kedi parkı projesi yapılmış ve sokak kedilerine bakılmaya başlanmıştı. Bu park sokak kedilerini beslemek, kış aylarında içerisindeki kulübelere girip soğuktan korunmalarına yardımcı olmak amacıyla yapılmış ve amacına ulaşmıştı. Bu kapsamda birçok parka ahşap kedi evleri konuldu. Ayrıca müdürlük bünyesinde uygun alanlarda kediler beslenip ve gerekli ihtiyaçları karşılanıyor. İçinde bulunduğumuz soğuk kış günlerinde kedi parkı, kedi evleri ve beslenme noktaları projesinden sorumlu peyzaj mimarı ve ekip arkadaşlarımızla tüm alanları gezerek kedilere ek besinler veriyoruz" diye konuştu.


Yeni Alanya


Geri Dön