02 / 05 / 2024

Alanya yeni SGK binasının temeli Haziran'da atılacak!

Alanya yeni SGK binasının temeli Haziran'da atılacak!

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun onayıyla SGK İlçe Müdürlüğü, otogarın yanına inşa edilecek. 6 bin metrekare kapalı alana sahip olacak olan SGK binasının temeli seçim öncesi atılacak.



ALANYA Sosyal Güvenlik Kurumu Müdürlüğü'nün daha hızlı hizmet verebilmesi için belediyenin tahsis ettiği 6 bin metrekare alan üzerine yeni bir hizmet binası inşa edilecek. Proje maliyetinin 5,5 milyon TL'ye mal olacağını ifade eden SGK Î1 Müdürlüğü ile ihaleyi kazanan 3'ü İnşaat Emlak Müdürlüğü, 4'ü de yüklenici firma yetkilisi olan 7 kişilik heyet inşaat arazisini teslim aldı. Binanın inşaatı için gerekli bölgeye köşe kazıklarım çakan heyet resmen inşaat alanında çalışmaya yapmaya başladı. Yeni bina için temel atma töreninin ise bir ay içerisinde gerçekleştirilmesi bekleniyor. Yeni binada göze çarpan en önemli nokta ise binanın konsepti olacak. Alanya'nın il olma ihtimalini göz önünde bulunduran SGK Genel Müdürlüğü, Alanya'daki ilçe binasını il boyutunda yapılacak. 6 Bin Metrekare kapalı alana sahip yeni binada 180 personel hizmet verebilecek. Bina Alanya'nın il olması durumunda sadece isim değiştirerek hizmetine devam edebilecek. Toplam inşaat süresi 450 gün olarak belirlenen ve maliyeti 5,5 milyon TL olan yeni binanın yüklenici firma yetkilileri ise binayı 300 günde teslim etmek istediklerini ifade etti. 


"DAHA IYI BİR BİNA YAPILACAK" 

DIŞİŞLERİ Bakam Mevlüt Çavuşoğlu, daha önce yaptığı açıklamada, " SGK hizmet binası da birçok ildeki hizmet binalarından daha büyük ve güzel bir şekilde yapılacak, inşaat yakında başlayacak ve en kısa sürede binayı hizmete sokacağız. Daha önce Alanya'da SGK şubesi vardı ancak şimdi tüm işlemlerin Alanya'da yapılabileceği bir bina yapıyoruz" demişti. 


Alanya Postası


Geri Dön