Yeni Şirketler

Alanya'da 5 milyon YTL'lik arsa satışı

Antalya'nın Alanya ilçesinde, bu yıl 5 milyon YTL'lik hazine arazisi satıldığı bildirildi.

Alanya Mal Müdürü Ahmet Ruşen Ertunç, yaptığı açıklamada, Kasım ayı içinde yapılan 10 taşınmaz ihalesinden 1 milyon YTL gelir elde edildiğini belirtti.

Alanya'da Hazine arazilerine ilginin, 2005 ve 2006 yıllarındaki kadar fazla olmadığını söyleyen Ertunç, "8 Kasım'da 10 Hazine arazisini ihaleye çıkardık. Bunlardan 5'ini satarak devlete 1 milyon YTL para kazandırdık. Ama artık eskisi gibi konut imarlı arsalar satılmıyor. İmarsız arsalar satılıyor" dedi.

Büyükhasbahçe ve Bektaş mahallelerinde bulunan imarlı üç parselin, ihaleye çıkarılmasına rağmen satılmadığını, sadece Kestel'deki imarlı arazinin satıldığını ifade eden Ertunç, imar planında konut alanı olarak belirlenen toplam 1 milyon 171 bin 500 YTL'lik arazilerin ilgi görmediğini, Kestel'deki satılan parselden 114 bin YTL gelir elde edildiğini bildirdi.

Aynı ihalede Alanya'nın İmamlı, İspatlı, Keşefli ve Hocalar köylerindeki 158 bin 199, 25 metrekare yüzölçümündeki 6 parça imarsız hazine arazisinin 4'ünün 900 bin YTL'ye satıldığını, ihalede en yüksek fiyatın ise, 430 bin YTL'yle İmamlı Köyü'ndeki 79 bin 801 metrekarelik arazi olduğunu, ikinci en yüksek fiyata ise 406 bin YTL'ye aynı yerdeki bir başka arazinin satıldığını dile getirdi.

Alanya'da, konut sektöründeki durgunluk nedeniyle tarım alanlarına gösterilen ilginin arttığını vurgulayan Ertunç, "Her şey tersine dönmeye başladı. Artık Alanya'da yeni yatırım alanları, tarım bölgeleri olarak dikkat çekmeye başladı" diye konuştu.