Genel

Alanya'da icradan 826 bin 700 TL'ye satılık gayrimenkul!

Alanya 1. İcra ve İflas Müdürlüğü, Telatiye Beldesi Apısbükü ve Kökleme-Mevkii'nde bulunan gayrimenkullü satıyor. Toplam değeri 826 bin 700 TL olan gayrimenkullün Satış 11 Temmuz 2011 günü Alanya Adliyesi B2.Kat Mezat salonunda yapılacak....

 Alanya 1. İcra ve İflas Müdürlüğü tarafından verilen ilan şu şekilde;

T.C. ALANYA 1.İCRA VE İFLAS MÜDÜRLÜĞÜNDEN GAYRİMENKULUN ACIK ARTIRMA İLANI
Dosya No: 2007/1543 ESAS

Satılmasına karar verilen gayrimenkulun cinsi, kıymeti, adedi, evsafı:
Alanya ilçesi, Telatiye Beldesi Apısbükü ve Kökleme-Mevkii in ada (77) numaralı parselde kayıtlı 6932,78 M2 alanlı "Tarla vasıflı taşınmaz olup Ö.A.(hasan oğlu) adına 3/16 Hisse kayıtlıdır. Tapu kaydı üzerinde TC Ziraat Bankası lehine 1 ve 2.derece ipotek, A.T. lehine kira akdi ve muhtelif Ic.Haclz serhl bulunmaktadır. Parselde Ayrık nizam 4 katta toplam %75 alanlı (E=0,75) konut yapımına imarlı olup halihazır durumunda parselde yapılaşma tamamlanmamıştır. Parselde imar düzenlemesi yapılmadığından (DOP) payı kesilmemistlr. Söz konusu parselin üzerinde 1 adet konut ve geriye kalan bölümün 4060 m2 elvanda alanlı cam sera bulunup (3 adet cam sera) geriye kalan bölüm bos durumdadır. Bina parselin batı bölümünde yer alıp 1 katlı beton teras çatılı 100 M2 civarında kapalı alanlı dışı akrilik boyalı olup Veli I. tarafından tasarruf edilmektedir. Söz konusu parselin bulunduğu yer, konumu, vb. değerine etki eden hususlar nazara alındığında söz konusu Alanya ilçesi Telatiye beldesi Apısbükü ve Kökleme mevkii, 110 ada ve (77) numaralı parselde kayıtlı 6932,78 M2 alanlı Tarla vasıflı taşınmaz üzerindeki muhdesatları ile birlikte toplam (Bina 63.700,00-TL + Çıplak arz ve Cam Sera (110 TL /M2) 763,000-TL.) = 826.700,00-TL değerinde olup borçlu Fl'dan ÖA'ya gecen 3/16 hissesi hisse değeri: 155.000.00-TL (Yüzellibesbln TL) olarak bilirkişice tespit edilmiştir, satış saati: 10.30-10.35 arasındadır.

1- Satış 11/07/2011 günü yukarıda belirtilen saatler arasında Alanya Adliyesi B2.Kat Mezat salonunda acık artırma suretiyle yapılacaktır. Bu artırmada tahmin edilen kıymetin % 60'nı ve satış masraflarını geçmek şartı ile ihale olunur. Böyle bir bedelle alıcı çıkmazsa en cok artıranın taahhüdü bakı kalmak suretiyle 21/07/2011 günü aynı yer ve saatlerde İkinci artırmaya çıkarılacaktır. Bu artırmada da bu miktar elde edilememişse gayrimenkul en cok artıranın taahhüdü saklı kalmak üzere artırma ilanında gösterilen müddet sonunda en cok artırana İhale edilecektir. Su kadar ki, artırma bedelinin malın tahmin edilen kıymetinin % 40'nı bulması ve satış isteyenin satış masraflarını geçmesi lazımdır. Böyle fazla bedelle alıcı çıkmazsa satış talebi düşecektir.

2- Artırmaya iştirak edeceklerin, tahmin edilen kıymetin % 20'si nispetinde nakit veya bu miktar kadar milli bir bankanın teminat mektubunu vermeleri lazımdır. Satış peşin para iledir. Alıcı İstediğinde 10 günü geçmemek üzere mehil verilebilir, ihale pulu, tapu harcının 1/2'si ve teslim masrafı alıcıya aittir. Tellaliye Resmi, Birikmiş vergiler ve tapu harcının 1/2'sl satış bedelinden ödenir. KDV Alıcıya aittir. KDV %18'dlr.

3- ipotek sahibi alacaklılarla diğer ilgililerin (*) bu gayrimenkul üzerindeki haklarını hususiyle faiz ve masrafa dair olan iddialarını dayanağı belgeler İle on bes gün içinde dairemize bildirmeleri lazımdır. Aksi takdirde hakları tapu sicili ile sabit olmadıkça paylaşmadan harle bırakılacaklardır.

4'- İhaleye katılıp daha sonra ihale bedelini yatırmamak suretiyle İhalenin feshine sebep olan tüm alıcılar ve kefilleri teklif ettikleri bedel ile son ihale bedeli arasındaki farktan ve diğer zararlardan ve ayrıca temerrüt faizinden müteselsilen mesul olacaklardır, ihale farkı ve temerrüt faizi ayrıca hükme hacet kalmaksızın dairemizce tahsil olunacak, bu fark, varsa öncelikle teminat bedelinden alınacaktır.

5- Şartname, İlan tarihinden itibaren herkesin görebilmesi için dairede acık olup masrafı verildiği takdirde isteyen alıcıya bir örneği gönderilebilir.

6- Satışa iştirak edenlerin şartnameyi görmüş ve münderecatını kabul etmls sayılacakları, başkaca bilgi almak İsteyenlerin 2007/1543 Esas sayılı dosya numarasıyla müdürlüğümüze başvurmaları Isbu satış ilanı, tapuda adresi bulunmayan ve/veya tebligat yapılamayan İlgililere Hanen tebligat yerine kaim olacağı İlan olunur. 22.05.2011
(icif.K. 126)

(*) ilgililer tabirine irtifak hakkı sahipleri de dahildir.

Alanya 1. İcra ve İflas Müdürlüğü tarafından verilen ilan


Münevver Danış/Emlakkulisi.com