Yeni Şirketler

Alanya'ya kurulacak Turizm Fakültesi için arazi hazır!

Konaklı Belde Belediye Başkanı Abdullah Sönmez, TOBB'un Alanya'ya kurmayı planladığı Turizm Fakültesi için arazi vermeye hazır olduklarını belirtti

Antalya'nın Alanya ilçesine bağlı Konaklı Belde Belediye Başkanı Abdullah Sönmez, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nin (TOBB) Alanya'ya kurmayı planladığı Turizm Fakültesi için arazi vermeye hazır olduklarını bildirdi.

Başkan Sönmez, AA muhabirine yaptığı açıklamada, TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesinin Alanya'da Turizm Fakültesi açmayı planladığını hatırlattı.

Beldede çok amaçlı kültür merkezi yaptıklarını anlatan Sönmez, 7 milyon TL'ye mal olan merkezi fakülte olarak değerlendirilmesi için TOBB'a önerdiklerini, üniversiteden bir heyetin gelerek inceleme yaptığını bildirdi.

Heyetin, kültür merkezini fakülte için uygun bulmadığını ifade eden Sönmez, fakültenin Konaklı'ya yapılması fikrinden vazgeçmediklerini ve 4 ayrı araziyi fakülte için ayırdıklarını vurguladı.

TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi yetkililerine, bu arazilere de incelemeleri için yazı gönderdiklerini belirten Sönmez, şunları kaydetti:

"TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, geçtiğimiz aylarda geldiği Alanya'da ilçeye bir turizm fakültesi açacakları sözünü verdi. Bunun üzerine kendileri ve üniversite yetkilileriyle temasa geçerek fakülteye talip olduğumuzu bildirdim. Ankara'dan bir heyet göndererek, önerdiğim kültür merkezinde inceleme yaptılar ancak burayı fakülte için uygun bulmadılar. Şimdi beldenin merkezi sayılabilecek bölgelerinde uygun 4 arazi belirledik. TOBB yetkilileri gelip bu arazilere bakacaklar. Eğer beğenirlerse bu araziye fakülte inşaatını belediye ve Konaklı halkı olarak bizler yapacağız."

Alanya'da en çok 5 yıldızlı otelin Konaklı'da bulunduğuna işaret eden Sönmez, bu nedenle turizm fakültesinin Konaklı'ya yapılmasının daha doğru olacağını, bunun için her türlü fedakarlığa hazır olduklarını sözlerine ekledi.
AA