Kent Haberleri

Alanyurt köyü sakinleri köylerinin eski ismini geri istiyor!

Köy Muhtarı Dalburacı : "Köylümüz pazara ürün götürdüğünde 'Alanyurt malı' deyince isim tanınmadığından satış yapamıyor. Ancak 'Sirge' deyince insanlar tanıyıp alıyor. Yeni isim bir türlü tutmadı" dedi


Uşak'ın merkeze bağlı Alanyurt köyü halkı, köyün eskisi gibi tanınmaması ve ürünlerini satamadıkları gerekçesiyle 1970'li yıllardaki Sirge ismine geri dönmesini istiyor.


Köy muhtarı İbrahim Dalburacı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 1953 yılında Uşak'ın il olmasıyla köylerinin Manisa'dan bu ile bağlandığını ve 1970'li yıllarda Sirge olan adının Alanyurt olarak değiştirildiğini söyledi.


Aradan geçen 40 yıllık süreçte Alanyurt isminin Sirge kadar benimsenmediğini ifade eden eden Dalburacı, şöyle konuştu:


"Köyümüzün tarihi geçmişi var. Pazara ürün götürdüğümüz ürünler, 'Alanyurt malı' denince tanınmadığından satışı yapamıyor. Ancak 'Sirge' deyince insanlar bilip alıyor. Yeni isimle bir türlü kaynaşamadığından, herkes 'Sirgeliyiz' diyor ve öyle de tanınıyor. Hatta tapu ve okul diplomalarında köyün isminin Sirge olarak yazılı. Biz de köyün ismini değiştirmek için imza kampanyası başlatıp, yaklaşık 160 kişiden destek aldık ve eski adın verilmesi için başvuruda bulunduk."


Uşak İl Genel Meclisi Başkanı Ali İhsan Uzun da köylülerin imza toplayarak isim değişikliği istediklerini, İl Genel Meclisi Hukuk ve İdari İşler Komisyonu'nun da köyde inceleme yaptığı belirtti.


İsim değişikliğiyle ilgili herhangi bir yasal engel olmadığının tespit edildiğini söyleyen Uzun, "İl Genel Meclisimizde görüştük, istek oy birliği kabul edildi. Hazırlanan rapor, İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü'ne gönderildi. Zannediyorum oradan da kabul görecek" diye konuştu.


AA