Ekonomi

Alarko gıda ve tarım yatırımlarında hızlanacak!

Gıda ve tarım sektörlerinin önemi tüm dünyada giderek artarken, Türkiye'nin dev kuruluşlarından biri olan Alarko Holding bu alanlardaki yatırımlarını hızlandıracağını açıkladı.

Alarko Holding borsaya yaptığı açıklamada stratejik yatırım programını yeniden gözden geçirdiğini açıkladı.

Bu çerçevede tarım ve gıda sektörünün stratejik sektörler olarak tanımlandığını ve bulanlardaki yatırımların hızlanacağının kaydedildiği açıklamada, birbirini tamamlayan bu iki stratejik sektörün zincirlerinin tüm halkalarında yer almanın hedeflendiği kaydedildi.

2030 planları gözden geçirildi

Alarko Holding'ten borsaya yapılan açıklamada, holdingin 20230 yılına kadar olan dönemde yol haritasının yeniden gözden geçirildiği açıklandı. Holdingden Kamuoyu Aydınlatma Platformu'na gönderilen (KAP) açıklamada Alarko Holding için 2030 yılına kadar olan dönemde yol haritasının, şirketin köklü ve güçlü yapısını geleceğe daha da sağlam bir şekilde taşımak üzere gözden geçirildiği ifade edildi.

Tarım ve gıda yatırımları hızlanacak

Yapılan açıklamada; Alarko Holding A.Ş. mevcut iş kollarına ek olarak "Tarım" ve "Gıda Sanayi" sektörlerini yeni yatırım planlamaları çerçevesinde stratejik sektörler olarak belirlendiği ifade edildi. Bu alanlardaki yatırımların hızlandırıldığı kaydedilen açıklamada, Alarko Holding'in bu iki sektörü birbirini tamamlayan çok önemli bir değer zinciri olarak tanımladığı ve stratejik konumlandırmasını bu alandaki tüm değer zincirlerinde yer alabilmek üzerine kurguladığı kaydedildi.

Yöneticilere prim yerine hisse senedi

Geçtiğimiz haftalarda Alarko Holding A.Ş. Yönetim Kurulu, "Yönetim Kurulu Üyeleri ve Üst Düzey Yöneticiler İçin Ücret Belirleme Politikası"nın gözden geçirilip revize edilmesine yönelik bir toplantı gerçekleştirilmişti. Toplantıda, üst düzey yöneticilere yapılacak prim ödemelerinin bir kısmının belirli performans hedefleri çerçevesinde hisse senedi olarak yapılabilmesine olanak sağlayacak bir sistemin ve planın oluşturulması için çalışma başlatılmasına karar verildiği açıklanmıştı. Alarko Holding'den söz konusu toplantıyla ilgili olarak Kamuoyu Aydınlatma Platformu'na yapılan açıklamada yapılacak çalışmanın genel kurulda ortakların bilgisine sunulması kararı alındığı ifade edilmişti.

Bağlılığın artırılması planlanıyor

Alarko Holding'den yapılan açıklamada, Alarko çalışanlarına şirketin refahından doğrudan bir pay verilmesinin, çıkarlarının şirket ve hissedarlarının çıkarlarıyla daha yakından özdeşleşmesini sağlayacağı, böylece şirket adına çabalarını artıracağı ve şirkette kalma isteklerinin güçlendirileceği beklentisi ifade edilmişti. Yapılan açıklamada ayrıca, teşvik edici hisse prim sisteminin çalışanların Şirketin uzun vadeli hedeflerine daha fazla odaklanmalarını sağlamasının da beklendiği vurgulanmıştı.