31 / 08 / 2024

Alarko ısındığın kadar öde diyecek!

Alarko <font color=red>ısındığın kadar öde</font> diyecek!

Enerji Verimliliği Yasası'yla beraber Türkiye'de 1000 metrekare ve üzeri binalarda ısı paylaşım sisteminin zorunlu hale getirilmesi, ısı paylaşım sektörüne yönelik yatırımları da artırdı.



Isıtma- soğutma sektöründe faaliyet gösteren Alarko Carrier, Alman menşeli ısı giderleri paylaşım şirketi Techem ile işbirliğine giderek sektöre adım attı.
Bu hizmetle merkezi sistemle ısınan binalarda tükettiğin kadar öde döneminin başladığını dile getiren Alarko Carrier Genel Müdürü Önder Şahin, ısı kullanımında elektrik ve su sayacına benzer bir sistem sunduklarını söyledi.
Şahin "Apartmanda ortak kazan yanacak ancak herkes kullandığı ısı kadar para ödeyecek. Isı gider paylaşımında daireler, metrekareye göre değil, harcadığı yakıt miktarına göre değerlendirilecek. Böylece, kullanıcılar, yüzde 30'a yakın tasarruf edecek" dedi.

Fiyatı 48 euro
Payölçer cihazla Türkiye'nin yılda 1 milyar dolarlık enerji tasarrufu sağlayacağını belirten Şahin, "Türkiye geçtiğimiz yıl 17.8 milyar dolarlık doğalgaz ithal etti. Doğalgazın yüzde 21'i ısıtmada kullanıldı" dedi.
Cihaz 48 euro'ya satılacak. Techem Batı Avrupa Bölge Direktörü Günter Weiss, Türkiye'nin kendileri için önemli bir pazar olduğunu ifade etti. Weiss, "Türkiye'de her yıl 600 binden fazla konut yapılıyor. Henüz 10 bin konutta cihazımız var. Hedefimiz 2 yılda bu sayıyı 20 bine çıkarmak" dedi.

Milliyet

Geri Dön