Genel

Albaraka Türk 100. şubeyi açtı

100'üncü şubeyi Türkiye'nin dünyaya açılan kapısı İskenderun'da açan Albaraka Türk, gelecek 4 yılda 200 şube açmayı hedefliyor.

FAİZSİZ finansın Türkiye'deki ilk temsilcisi olan Albaraka Türk Katılım Bankası, şube ağını genişletmeye devam ediyor. 1985'te kurulan Albaraka Türk, 100. şubesini İskenderun'da açtı. Albaraka Türk Genel Müdürü Dr. Adnan Büyükdeniz, sağlıklı büyüme stratejisini önümüzdeki 4 yılda ulaşmayı hedefledikleri 200 şubeyle sürdüreceklerini vurguladı.

İSKENDERUN'A ÖZÜR BORCU

BÜYÜKDENİZ `Eğer 100 basamak bir şey ifade ediyorsa, bu bizim için de bir dönüm noktasıdır. Dolayısıyla biz ayrı bir heyecan duyuyoruz 100. şubenin İskenderun'da açılmasından dolayı. Bu vesileyle İskenderunlular'a bir özür borcumuz vardı. O da bugüne kadar İskenderunlular'ın hizmetine gelememiş olmamızdır. Reel kesimin finansman ihtiyaçlarını temin ve halkımızın tasarruflarını değerlendirme noktasında önümüzde gidilecek daha uzun bir yol var' dedi.

Büyükdeniz, `Ülkemizin şartlarından kaynaklanmasa bile zor bir dönemden geçiyoruz. Ama Türk ekonomisinin gücüne her zaman inandık. Dolayısıyla bu geçici olduğunu düşündüğümüz kriz koşullarının büyüme planlarımıza herhangi bir etki yapmadığını gördük. Şubeleşme ve büyüme hedefimizde herhangi bir değişikliğe gerek duymadık' dedi. Albaraka Türk'ün, bu zorlu ekonomik şartlarda başarılı bir sınav verdiğini de belirten Büyükdeniz, şunları söyledi: `Dünyanın ekonomik anlamda verdiği en önemli sınavlardan birini yaşadığımız şu günlerde dev finans kuruluşları ve bankalar iflasını açıklarken, bizim bu kritik süreçteki başarımızın ardında, temel işlevimiz olan finansal aracılık işlemlerine büyük ölçüde devam etmemiz yatıyor.'

Star