28 / 04 / 2024

Albaraka Türk 2017’de 1 milyar liralık konut kredisi kullandırdı!

Albaraka Türk 2017’de 1 milyar liralık konut kredisi kullandırdı!

Katılım bankalarının konut kredilerinin son 5 yılda iki kat artığına dikkat çeken Albaraka Türk Genel Müdürü Melikşah Utku, “Banka olarak 2017’de 5 bin 500 müşterimize, 1 milyar liralık konut kredisi kullandırdık” diye açıklama yaptı. 



Türkiye'de yıllık 800-900 bin konut talebi oluştuğunu dile getiren Albaraka Türk Genel Müdürü Melikşah Utku, konut kredilerinin geri dönüşlerinin diğer kredilere göre çok daha sağlıklı olduğunu söyledi. 

Ülke insanı için ev sahibi olmanın ayrı bir önemi olduğunu sözlerine ekleyen Utku, "Vatandaşlarımız konut kredisi ödemelerinde oldukça disipli. Bankacılık sektöründe toplam kredilerin takibe dönüşüm oranları yüzde 2.9 seviyelerinde seyrederken, bu oran konut kredilerinde yüzde 0.4" dedi.

Sabah Gazetesi'nde yer alan habere göre Albaraka Türk olarak 2018'in ilk çeyreğinde konut kredisi hacminin 3 milyar TL seviyesinde olduğunu belirten Melikşah Utku, sözlerini şöyle sürdürdü: "2013'te kullandırdığımız konut kredileri 700 milyon civarında iken 2017 yılında yaklaşık 1 milyar TL'lik konut kredisini 5 bin 500 müşterimize kullandırdık. 35 yıla yakın bankacılık deneyimimizi düşündüğümüzde ev sahibi yaptığımız müşterilerimizin sayısı çok daha yüksek olacak. Önümüzdeki dönemlerde katılım bankacılığı prensipleri gereği nakdi ihtiyaç kredisine yoğunlaşmadığımız için, bireysel segmentte konut kredileri, taşıt kredileri gibi reel ürün ve hizmetlerde yoğunlaşmaya devam edeceğiz."


Geri Dön