Yeni Şirketler

Albayrak'ın Zincirlikuyu'daki arazisi ikinci kez satışta!

Beş yıl önce İktisat GYO'yu portföyüyle birlikte satın alan Albayrak Grubu, Zincirlikuyu'daki araziyi ikinci kez satışa çıkardı

Albayrak Grubu, İktisat GYO'nun Zincirlikuyu;'daki merkez binasının da içinde bulunduğu arsayı ikinci kez satışa çıkardı. 2 bin 400 metrekarelik arazi üzerindeki binanın inşaat alanını geçen yıl 4 bin 800 metrekareden 7 bin 200 metrekareye yükselden Grup, satıştan vazgeçtiği arsanın inşaat alanını 10 bin 46 metrekareye çıkardı. Geçen yıl verilen uygun fiyatlar olmasına karşın imar eksiklikleri nedeniyle satıştan vazgeçtiklerini belirten Albayrak Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Nuri Albayrak, projeye göre arsada 17 katlı bir bina tasarladıklarını dile getirerek, şöyle konuştu: "3 emsali olan arsada ofis binası ya da otel yapılabilir. Toplam 17 bin 34 metrekarelik inşaat alanı bulunuyor. Bölgedeki tüm arsaya verilen imar izni buraya da verildi."

İETT arazisi satışından sonra fiyatlar yükseldi

Elit Gayrimenkul Değerleme AŞ Yönetici Ortağı Türker Polat, İETT arazisine biçilen değerden sonra bölgede fiyatların iki üç kat arttığını belirtti. Polat, şunları söyledi: "Oturup çalışmadan Albayrak'ın arsası için kesin rakam söylenemez. 11 katlı, 17 bin 678 metrekare kapalı alanlı HSBC binasıyla benzer özellikte. 60 milyon lira muhammen bedelle satışa çıkan HSBC binası 93 milyon liraya satılmıştı. Bu arazide de üst limit bu olabilir."
Ebru Erdoğan /Gazete Habertürk