28 / 10 / 2024

Aldıkları evlerin 6 yıldır tamamlanmasını bekleyen TOKİ mağdurları sürekli artan fiyatlara tepki gösterdi!

Aldıkları evlerin 6 yıldır tamamlanmasını bekleyen TOKİ mağdurları sürekli artan fiyatlara tepki gösterdi!

Aksaray'daki 694 konutluk TOKİ projesinin altı yıldır tamamlanmasını bekleyen ve sürekli olarak artan fiyatlara tepki gösterdi. 149 bin liraya sözleşme yaptıklarını söyleyen mağdurlar şimdi 2 milyon 415 bin TL olduğunu söyledi.




Aksaray İstiklal Mahallesi'nde 2018 yılından bu yana yapılması planlanan ve 6 senedir tamamlanmayan 694 konutlukTOKİ projesi, şimdi de yüksek fiyat sebebiyle hak sahiplerinin tepkisini çekti. Sondakikacom’da yer alan habere göre proje şantiyesinde toplanan vatandaşlar, projenin 150 bin civarına mal olacağının söylendiğini, ancak şu anda 2,5 milyon TL civarında bir ödemeyle karşı karşıya kaldıklarını belirterek,, yetkililere seslendi.

ENFLASYON ORANINDA ARTIŞ BEKLİYORDUK


Yaptığı açıklamada 2019’da Toplu Konut İdaresi Başkanlığı’na müracaat ettiğini dile getiren hak sahiplerinden İsmail Karabay şunları söyledi: "O zamanlar Toplu Konut İdaresi Başkanlığı’nın şartları bize uygun geliyordu, ödemesi de bizim için uygundu. Lakin aradan altı sene geçti, tabii altı sene boyunca sabırsızlıkla bekledik biz TOKİ'nin evinin yapılmasını. Altı sene önceki şartlarda bekliyorduk, enflasyon oranında bir artış bekliyorduk fakat afaki bir artışla karşılaştık, gerçekten şok olduk. Bu şekilde biz beklemiyorduk ve bu şartlarda bizim ödememiz mümkün değil. Bütün arkadaşlar onun için buradalar şu anda. 2019’daki şartlara uygun bir şekilde, enflasyona orantılı bir artış bekliyoruz. Yapılan bu artış çok yüksek, memur maaşına endeksli artış gerçekten olmayacak bir şey. Biz Toplu Konut İdaresi Başkanlığı’nın yeniden değerlendirmesini, uygun bir biçimde bize bir fiyat çıkarmasını bekliyoruz. Yetkililerden konu ile ilgili olarak  yardım bekliyoruz. 6 sene boyunca kirada oturduk, bu arada kira da ödedik. Onun öncesinde bir ön ödeme yaptık, 8 bin lira 3 oda 1 salon konutlar için. Şu an çıkmak istersek 8 bin lira bize teklif ediyorlar, çok mantıksız bir şey. O günün şartlarını kabul etmiyorlar fakat bizim yatırdığımız 8 bin lirayı geri iade etmek istiyorlar o da bizim için uygun değil."

Aldıkları evlerin 6 yıldır tamamlanmasını bekleyen TOKİ mağdurları sürekli artan fiyatlara tepki gösterdi!

11 BİN TL İLE GEÇİNİYORUM


Yaptığı açıklamada Toplu Konut İdaresi Başkanlığı’na yazılalı altı yıl olduğunu ve eşinin üç sene önce hayatını kaybettiğini dile getiren hak sahibi Gülenda Aksoy da "2019 yılında  eşimin engelli durumundan girmiştim, eşim vefat etti. 11 bin Türk Lirası maaş ile geçiniyorum. Elimdeki maaşla ödemeye çalışacağım, peşinatı yatıracağım. Geri kalanı da taksitlerle ödemeye çalışacağım çocuklar yardım ederse. Ben şimdi kızımın evinde oturuyorum, bir evim bile yok. Zor bu ödemeler bize, o zaman ucuz dediler yazıl dediler yazıldık. Fakat şimdi biz zor öderiz, bunu devlet çözecek. Bu insanlar mağdur hep burada" dedi.

TAKSİT ÖDEMESİ 23 BİN 500 TL

2018’de Toplu Konut İdaresi Başkanlığı’na başvurduğunu dile getiren Bekir Akçay, "2018 yılında başvuru yaptık TOKi'ye Esnaf Sanatkarlar Odası'ndan. O zaman ön ödeme bankaya 8 bin Türk Lirası yatırdık ve bize başvuru ile beraber toplamda 150 bin Türk Lirası’na mal olacağını söylediler. Şu anki kura çekiminde bana çıkan 3 oda 1 salon konut 3. kat 23 bin 500 Türk Lirası taksit olarak ödemesi çıkıyor. Ön peşinat da şu an bankaya ödememiz gereken para 315 bin Türk Lirası. Şu an bütün esnaf arkadaşlarımız ile beraber ve buradaki mağdur insanların bu parayı ödeyemeyeceğini düşünüyoruz. Cumhurbaşkanı ve Çevre Şehircilik Bakanımızdan bu konuya bir el atmalarını istiyoruz.  Memur maaş artışı oranına göre altı  ayda bir zam geleceğine göre 23 bin 500 Türk Lirası 6 ay sonra 25 bin Türk Lirası daha sonra 28 bin Türk Lirası şeklinde devam eder. Şu an gelirim aylık 25 bin Türk Lirası. Ödemeler yüksek geldiği için arkadaşlarla burada toplandık” dedi.

149 BİN TL’YE SÖZLEŞME YAPTI


Emekli vatandaş Yusuf Çağlayan da yaptığı açıklamada "Altı senedir mağdur durumdayız. 149 bin TL’ye sözleşme yaptık fakat şimdi 2,5 milyon TL’den aşağıya fiyat göstermediler. Toplu Konut İdaresi Başkanlığı’nın bize yardım etmesini diliyorum. 2 oda 1 salon evler 2 milyon 415 bin Türk Lirası şu an.” Dedi.

 

Marmaris Belediyesi, 32 milyon TL’den başlayan fiyatlarla arsa satıyor! İşte o tarih…

Kıbrıs'ta konut satışları yılın ilk dokuz ayında 1,9 milyar euroyu geçti!

Milli Emlak’tan  İzmir  ve Kütahya’da satılık arsalar! 205 bin TL’ye konut imarlı arsa fırsatı!


Geri Dön