Genel

Alemdağ'da 527 konut sahiplerini buldu!

TOKİ tarafından yapılan Alemdağ'daki 527 konut için kuralar çekildi

Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Erdoğan Bayraktar, TOKİ´nin sadece İstanbul´da 100 bin civarında konut ürettiğini belirterek, "TOKİ, bunun büyük bir bölümünü bitirip teslim etti ve önümüzdeki dönemde de yapacağı konutlarla sayı 125 bine ulaşacak" dedi.

Ataşehir Zübeyde Hanım Öğretmen Evi ve Akşam Sanat Okulu Konferans Salonu´nda, TOKİ Alemdağ Emlak Konutları kura çekilişi törenine katılan Bayraktar yaptığı konuşmada, TOKİ´nin, Halkalı´da, İkitelli´de, Ataşehir´de, Bahçeşehir´de yapmış olduğu yaklaşık 10 binin üzerindeki konutla adeta yeni şehir parçacıkları oluşturulduğunu belirtti.
Bayraktar, son olarak da Kayabaşı´ndaki yeni projeyle 240 bin nüfusluk bir şehir oluşturulacağını ifade ederek, "Gerçekten burada iddialıyız. Burası hem ekolojik bakımdan hem çevre hem de orta gelir grubuna yönelik olması
 bakımından çok müstesna bir proje olacak" dedi.

Alemdağ´da yapılan projenin de lokal olduğunu dile getiren Bayraktar, projenin örnek bir proje olacağını ve konutlar için 700 civarında vatandaşın müracaat ettiğini kaydetti. "Bugün burada 500 kadar hak sahibi olacak. Hak sahibi olamayanların da müracaatlarını tutacağız. İmkan olursa onlara da bu sitede ev yaptırmaya çalışacağız" diye konuşan Bayraktar, kurada kazanacak olanları tebrik etiğini ve kazanamayanların üzülmemesini dilediğini belirtti.
Bayraktar, kurada hak sahibi olamayan vatandaşları da ev sahibi yapmak için gayret göstereceklerini belirterek, şöyle devam etti: "TOKİ, sadece İstanbul´da 100 bin civarında konut üretti. TOKİ bunun büyük bir bölümünü bitirip teslim etti ve önümüzdeki dönemde de yapacağı konutlarla sayı 125 bine ulaşacak. Kurada kazanamayanları da elimizin tersiyle itecek değiliz. Onları da bir şekilde hak sahibi yapmak için bir gayret göstereceğiz. Olmazsa önümüzdeki kuralarda onlara bir öncelik tanıyacağız. Bu bakımdan bu konutlarımız da orta gelir grubu projesidir. İnsanların depreme
 dayanıklı evlerde oturmaları için çok ciddi gayret sarf ediyoruz. İstanbul´da Küçükçekmece´den tutun da Tuzla´ya kadar birçok yerde kentsel dönüşüm yapıyoruz. İstanbul´u salaş yapılardan, kaçak yapılardan, çirkin görüntüden de kurtarma çabasındayız. Bu sadece İstanbul´da değil Türkiye´nin 81 vilayetinde, 800 ilçesinde çalışmalarımız ve gayretlerimizle sürdürülüyor. Hep beraber bu anlayışla, bu bilinçle, bu imajı oluşturarak Türkiye´mizi salaş yapılardan
 kurtarmaya çalışacağız. Konutların ülkemize hayırlı olmasını diliyorum."

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO) Genel Müdür Murat Kurum da, Alemdağ projesinin 75 bin 600 metrekarelik konut alanına sahip olduğunu ve yüzde 80´inin yeşil alan olarak ayrıldığını belirtti.Projede toplam 1193 adet konut, okul, cami, ticari ünite ve sosyal alan olduğunu belirten Kurum, şöyle devam etti: "Projede ortak alanlar, jeneratör, otomatik sulama, dinlenme terasları, yürüyüş parkurları, bisiklet yolları, basketbol voleybol sahası ve tenis kortu, her blokta çift asansör, 1205 adet kapalı 263 adet açık olmak üzere 1468 araçlık otopark, misafir otoparkı, açık ve kapalı yüzme havuzu, kafeterya, çocuk oyun alanı ve fitness salonu mevcuttur. İdeal olan kuraya başvurmaksızın talep eden herkesi memnun ve mutlu etmek istesek de, projeye olan yoğun talep kura yöntemine başvurmamıza neden oldu."
         Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz da konut almanın, ailelerin kendi evinde hayatlarını sürdürmelerinin çok önemli olduğunu belirterek, bu durumun büyük şehirlerde ve İstanbul gibi mega şehirlerde daha da önem kazandığını ifade etti. Törende daha sonra Bayraktar, Kurum ve Poyraz tarafından, 1+1 daireler için ilk 5 kura çekildi. Kura çekilişinde 72 adet 1+1, 213 adet 2+1, 193 adet 3+1, 49 adet de 4+1 olmak üzere toplam 527 adet konut sahiplerini buldu.
AA

 

Konuyla ilgili basında çıkan diğer haberler...

Alemdağ projesinde 1.193 daire var
EMLAK Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO) Genel Müdür Murat Kurum da, Alemdağ projesinde 1.193 adet konut, okul, cami, ticari ünite ve sosyal alan olduğunu belirterek, "Projede ortak alanlar, jeneratör, otomatik sulama, dinlenme terasları, yürüyüş parkurları, bisiklet yolları, basketbol voleybol sahası ve tenis kortu, her blokta çift asansör, 1.205 adet kapalı 263 adet açık olmak üzere 1.468 araçlık otopark, misafir otoparkı, açık ve kapalı yüzme havuzu, kafeterya, çocuk oyun alanı ve fitness salonu mevcuttur" diye konuştu.
Sabah