Genel

Alemdaroğulları İnşaat şžirketine ihale yasağı getirildi!

Ulaştırma Bakanlığı Karayolları Genel Müdürlüğü, 'Alemdaroğulları İnşaat Hafriyat Nakliyat Turizm Sanayi ve Ticaret Limited şžirketi' ile ortağı 'Osman Bayrak ile Mehmet Pek'e ceza verdi

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Türkiye   Taşkömürü Kurumu (TTK), Ulaştırma Bakanlığı Karayolları Genel Müdürlüğü ile   Başbakanlık Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Zonguldak Bölge Müdürlüğü, 4734 Sayılı Kamu İhale ve 4735 Sayılı Kamu İhale Sözleşmeleri Kanununa göre 3 firmaya değişik sürelerle tüm ihalelere katılma yasağı getirdi.

Yasaklara ilişkin duyurular, Resmi Gazetenin bugünkü sayısında   yayımlandı.

Duyurulara göre, Türkiye Taşkömürü Kurumu Genel Müdürlüğü tarafından   yapılan ihaleye katılan, İstanbul Ticaret Odasına kayıtlı 'Ertaş Buson Makine  Kayışları ve Taşıyıcı Bantları Sanayi ve Ticaret A.şž.' 1 yıl süreyle tüm   ihalelerden men edildi.

-ULAşžTIRMA BAKANLIĞI KARAYOLLARI GENEL MÜDÜRLÜĞÜ-

Ulaştırma Bakanlığı Karayolları Genel Müdürlüğü, Karayolları 10. Bölge   Müdürlüğü (Trabzon) tarafından yapılan ihaleye katılan, 'Alemdaroğulları İnşaat   Hafriyat Nakliyat Turizm Sanayi ve Ticaret Limited şžirketi' ile ortağı 'Osman   Bayrak ile Mehmet Pek'e ceza verdi. Ankara Ticaret Odasına kayıtlı şirket, 1 yıl   süreyle tüm ihalelerden giremeyecek.

-YURTKUR ZONGULDAK BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ-

Başbakanlık Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Zonguldak Bölge  Müdürlüğü, 'Özen Koruma ve Güvenlik Hizmetleri Limited şžirketi' ile ortağı   'Oğuzhan Özyavuz'a ceza verdi. İstanbul"da bulunan firma, 2 yıl süreyle tüm   ihalelerden men edildi.

-4734-4735 SAYILI KANUNLAR-

4734 Sayılı Kamu İhale ve 4735 Sayılı Kamu İhale Sözleşmeleri Kanunu 'yasak fiil veya davranışları' düzenliyor.

Söz konusu maddelerde, mevzuata aykırı davranışlardan bazıları şöyle   sıralanıyor:
'Hile, vaat, tehdit, nüfuz kullanma, çıkar sağlama, anlaşma, irtikap, rüşvet suretiyle veya başka yollarla ihaleye ilişkin işlemlere fesat karıştırmak veya buna teşebbüs etmek.

-İsteklileri tereddüte düşürmek, katılımı engellemek, isteklilere anlaşma teklifinde bulunmak veya teşvik etmek, rekabeti veya ihale kararını etkileyecek davranışlarda bulunmak.

-Sahte belge veya teminat düzenlemek, kullanmak veya bunlara teşebbüs etmek.

-Alternatif teklif verebilme halleri dışında, ihalelerde bir istekli tarafından kendisi veya başkaları adına doğrudan veya dolaylı olarak, asaleten ya da vekaleten birden fazla teklif vermek.'
AA