Genel

Alev Semker Akal, Semay İnşaat'ı kurdu

Atatürk Barajı’nı kuran Necdet Semker’in kızı Alev Semker Akal, Enersu İnşaat’tan sonra kurduğu Semay İnşaat ve Ticaret AŞ ile inşaat dünyasına yeni bir şirket daha ekledi

Atatürk Barajı’nı kuran Necdet Semker’in kızı Alev Semker Akal, Enersu İnşaat’tan sonra kurduğu Semay İnşaat ve Ticaret AŞ ile inşaat dünyasına yeni bir şirket daha ekledi.

Kısabir küze önce Halil Sedat Üründül tarafından kurulan Sedko İnşaat’ta da yönetim kurulu üyesi olarak görev alan Alev Semker Akal’ın son inşaat şirketi Emirhan Caddesi No.109 Kat 17 Dikilitaş’ta faaliyet gösterecek. Şirket ana sözleşmesi 4 Kasım 2010 tarihinde imzalan ve İTO’ya kaydı da aynı tarihte gerçekleştirilen şirketin sermayesi 20 milyon 127 bin 584 TL olarak kayıtlara geçti.

İnşaat taahhüt işleri gerçekleştirmek üzere yola çıkan Semay İnşaat, ikamet veya ikamet amaçlı olmayan binaların inşaatı, yurt içi ve yurt dışında inşaat taahhüt ve dekorasyon işleri, etüd, planlama, fizibilite, projelendirme, şehircilik, imar planları ve müşavirlik yapacak.

Her türlü otel, motel ve turistik işletmeler de kuram yetkisine sahip olan şirket, ana sözleşmesinde yer alan diğer işleri de yerine getirecek.

Semay İnşaat’ın yönetim kurulu başkanı olarak Alev Semker Akal görev alırken Cahit Yalçın Baran başkan yardımcısı ve Füsun Doruk’ta yönetim kurulu üyesi olarak şirkette görev alacak.


Hüseyin Belibağlı/Emlakkulisi.com